kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Egebank sanıkları İstanbul'a getirildi


"Egebank davası" kapsamında İstanbul DGM'ce haklarında dava açılan bankanın eski sahibi Yahya Murat Demirel ile eşi Ayşenur Esenler Demirel'in de aralarında bulunduğu 3'ü kadın 12 sanık, Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nden İstanbul'a sevk edildi.
Sabah saatlerinde Ankara'dan yola çıkan 12 kişiyi taşıyan cezaevi nakil aracı 3 bölmeden oluşuyor. Bu bölmeler içerisinde en arka kısımda bulunan jandarmalar aracın güvenliğini sağladı. Yahya Murat Demirel ve Ayşenur Esenler'in orta kısımdaki bölmede bulundukları ve yol boyunca hiç ayrılmadıkları öğrenildi.

Yahya Murat Demirel, reklamcı Nail Keçili, Egebank Off-Shore Bankacılık Genel Müdürü Aykut Karabulut, yöneticisi Ali Süha Paya, Genel Müdür Yardımcısı Kevin Hood, Egebank Yönetim Kurulu üyesi Hüsnü Barbaros Olcay ile banka yöneticileri Gökalp Baştürk, Şaban Ayhan Tatlıgil ve Turan Turanoğlu Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Ayşenur Demirel ile Egebank Genel Müdür Yardımcısı Emine Mehtap Ceylan ve banka yöneticisi Sevtap Arslan ise Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne gönderildi.

BASIN ORDUSU
Demirel ile Egebank sanıklarının nakline basın büyük ilgi gösterdi. Nakil adeta bir basın ordusu tarafından izlendi. Bazı televizyonlar helikopterler ile de görüntü aldılar. İstanbul DGM Başsavcılığı'nca açılan "Egebank Davası"nda, Murat Demirel'in toplam bin 891 yıl 6 ay ile 4 bin 727 yıl arasında ağır hapse çarptırılması talep ediliyor. Diğer sanıklar için de çeşitli hapis cezaları isteniyor.

Göksel ÇAĞLAV-Kaan ÖZBEK Perihan YILDIZ

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır