kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Milyon tane olsa yetmez


Satışa çıkarılan biletlerden alamayan yüzlerce taraftar kulüpleri protesto etti
Fenerbahçe ile Galatasaray arasında yarın yapılacak ve lig şampiyonunu büyük ölçüde belirleyecek derbi öncesinde bilet kavgası bitmiyor. Satışa çıkarılan biletlerden alamayan taraftarlar kulüp binalarına yürüyerek durumu protesto etti.

BÜYÜK KOVALAMACA
Bilet alabilmek için Şükrü Saracoğlu ve Ali Sami Yen statlarına ve Biletix firması satış noktalarına hücum eden taraftarlar, gişe önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Zaman zaman izdiham yaşandı.

Biletler dün sabah satışa çıktı ve kısa sürede tükendi. İstanbul'un yanı sıra çevre illerden gelen yaklaşık 6 bin Fenerbahçe taraftarı, sabahın erken saatlerinde kuyruğa girdi. Ama bin bilet yarım saat içinde bitti. Bunun üzerine 600 taraftar F.Bahçe kulüp binasına yürümek istedi. Ancak grup trafiği aksatınca Çevik Kuvvet'in uyarısıyla karşılaştı. Taraftarla polis arasında kovalamaca yaşanırken; bir kişi gözaltına alındı Ama kısa süre sonra serbest bırakıldı.

Galatasaraylı taraftarlar da Ali Sami Yen Stadı'nda saatlerce bekledi. Fenerbahçe Kulübü'nün bu maçta sarı-kırmızılı taraftarlara toplam 1900 bilet ayırdığını açıklandı ve yarım saat içinde biletler tükendi. 600 taraftar, biletlerin çoğunun kulüp yöneticileri tarafından alındığını öne sürdü. Bir grup Beyoğlu'ndaki kulüp binasına yürümek istedi. Ama Çevik Kuvvet tarafından engellendi.

6 BİN POLİS GÖREVLİ
Fenerbahçe-Galatasaray karşılaşması öncesinde bilet satılmadığı için İstiklal Caddesi üzerinde protesto yapan yaklaşık 250 taraftarın arasından geçen Fenerbahçeli işadamı Sakıp Sabancı maçın dostluk ortamında sonuçlanmasını dilediğini söyledi.

Bu arada, derbi için Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı 2 bin 500 polisin de aralarında bulunduğu 6 bin polis görev yapacak. Polis, stat etrafındaki kalabalığa izin vermeyecek. Çok amaçlı iki adet itfaiye aracı da stadyum içinde bulundurulacak.

Kadıköy'de kan döküldü
Şükrü Saracoğlu Stadı'nda bilet yüzünden birbirlerine giren iki karaborsacı silahlarını konuşturdu. Özcan Kırtay yaralı olarak hastaneye kaldırılırken diğer karaborsacı ise kayıplara karıştı.

G.SARAY'IN SULTANLARI CİMBOM İÇİN DUA EDİYOR

GS yenecek, gol Hagi'den gelecek
Uzun zamandır Galatasaraylı futbolcu Emre Aşık ile aşk yaşayan Aysun Kayacı ve Galatasaraylı Ümit Davala'nın sevgilisi Ayşe Hatun Önal, büyük derbi öncesi bir araya geldi ve maç tahminlerini söyledi. Galatasaray'ın sultanlarına göre derbi Galatasaray'ın üstünlüğüyle sonuçlanacak.

Ayşe Hatun Önal'ın skor tahmini 2-0. Bu konuda sevgilisine güvendiğini belirten Önal, "Onlar kamptayken bol bol dua ediyoruz" dedi.

Aysun Kayacı'nın tahmini ise 1-0. Kayacı, "Bu maçı kesinlikle Galatasaray'ın alması gerekir. Bu sadece Türkiye ligi için değil, yabancı ligler için de şart. Fenerbahçe'de moraller bozuk. Bu durum onları kesinlikle etkileyecek. Maç olaysız fakat çok heyecanlı geçecek. Galatasaray'ın golünü Hagi atacak. İlk yarı golsüz bitecek, fakat ikinci yarıda G.Saray temposunu artıracak" dedi.

Prof. Ahmet Mete Işıkara

Kadıköy depremi şiddetli olacak
Kandilli Rasathanesi Müdürü Mete Işıkara, büyük derbi için, "Kadıköy'deki deprem şiddetini bilmek zor. Maça gidemiyeceğim ama televizyondan izleyeceğim" dedi.

Galatasaray taraftarı Işıkara F.Bahçe'nin bu sezon Kadıköy'de yenilmediğini dikkati çekerek, "Yarınki maç büyük çekişme içinde geçecek, ama Galatasaray'ın kazanmasını istiyorum. Kadıköy'de mutlaka bir deprem olacak. Ancak bu depremin vahim olaylara neden olmaması gerekir. Fenerbahçe ve G.Saray isimlerine yakışır bir rekabet içinde inanıyorum" dedi.

Ali ERDOĞAN

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır