kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Mahkemede kavga


Avukat Necdet Küçüktaşkıner, basın aleyhine açtığı bir davada tanık olarak dinlenen Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Oral Çalışlar ile kavga etti
Ünlü avukat Necdet Küçüktaşkıner, Bakırköy Zuhuratbaba Adliyesi'nde basın aleyhine açtığı 5 milyar liralık tazminat davasının görüldüğü duruşmada Cumhuriyet Gazetesi yazarı Oral Çalışlar ile tartıştı. Hakkında yazılan bir haberde MİT üyesi olduğu iddia edilen avukat Necdet Küçüktaşkıner'in açtığı davada tanık olarak dinlenen Oral Çalışlar'ın verdiği ifade ortalığı karıştırdı. Çalışlar, Küçüktaşkıner'i kızdıran ifadesinde şöyle dedi: "Yıllar önce Aydınlık Gazetesi'nde şu anda Sabah Gazetesi'nde çalışan Gülay Göktürk ile beraber çalışıyorduk. Gülay Göktürk, İstanbul'da 1978-79 yıllarında kendisine işkence yapan kişiyi adliye binasında avukat rütbesiyle gördüğünü söyledi. Bu sözlerin ardından baro levhalarından fotoğrafları inceledik. Gülay, Necdet Küçüktaşkıner'in fotoğrafını tanıdı. Hemen avukatlar barosuna şikayette bulunduk. Bunun üzerine işkenceci polislerin avukatlığını yaptı. Bizler de bunu köşe yazılarımızda belirttik."

AVUKATTAN ÖFKE
Gazeteci Metin Göktepe'yi işkence ile öldürdüğü iddiasıyla yargılanan polislerin avukatlığını da yapan Necdet Küçüktaşkıner, Çalışlar'ın sözleri üzerine "Sen ne diyorsun? Sizler gazeteci değil, birer militan, terörist ve mafyasınız. İşkenceyi ancak sizler yaptırırsınız. Kimse işkence yaptırdığımı iddia edemez. Yazılarından sonra sizin militanlarınız büromu basarak beni ölümle tehdit etti" diyerek hakaret etti. Oral Çalışlar da, "Sözlerinize dikkat edin. Ben buraya ifade vermek için geldim. Sizin hakaretlerinizi dinlemeye değil. Herkes sizin ne olduğunuzu biliyor. O söylediğiniz sözler sizin için geçerlidir" diyerek duruşma salonunu terk etti. Duruşma diğer tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

Neslihan KESKİN

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır