kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Mahir'in internetteki saltanatı kısa sürdü


Mahir Çağrı, yarım yamalak İngilizcesiyle sanal alemde bir anda ünlenmişti. Ancak reklam geliri azalınca sponsoru desteğini çekti
İzmirli Mahir Çağrı internette açtığı sitesiyle bir anda tüm dünyanın dikkatlerini üstüne çekmiş ve sanal alemin ünlü ettiği ilk kişi unvanını elde etmişti. Ancak Mahir'in saltanatı kısa sürdü. Birçok internet sitesinin yaşadığı krizden etkilenen Mahir, ABD'li sponsorunun desteğini kaybetti ve memleketi İzmir'e geri döndü. Sponsorluğunu üstlenen eTours şirketi artık reklam ve ilan alamadıkları için Mahir'in sitesi ve turuna son verme kararı aldı. Şirketin kurucusu Jim Lanzone, "İnternet dünyasındaki birçok kişi gibi biz de artık nakit zorluğu içindeyiz. Bu sponsorluk bize 100 bin dolara mal oldu. Kimileri bunun dünyanın en aptal internet promosyonu söyledi" dedi.

MAHİR YABANCI BASINDA
İzmirli beden eğitimi öğretmeni Mahir, 1998'de açtığı sitesi http://members.nbci.com/_XOOM/primall/mahir/index.html'de yayınladığı komik fotoğrafları, "I kiss you" (seni öpüyorum) sloganı ve yarım İngilizcesiyle ünlendi. Tüm turist kadınları "Sizi seviyorum. İzmir'e tatile gelin" davetleriyle dünyanın dört bir yanından ilgi çekmeye başladı. Birçok yabancı gazetede de sık sık geniş yer bulan Sanal Mahir'in ünü ABD'ye ulaşınca internet şirketi eTours, Mahir'in sponsorluğunu üstlendi.

ŞARKICILIĞA SOYUNACAK
Sponsoru Tours sayesinde ününe ün katan sanal Mahir, şirket tarafından ABD'nin Florida eyaletine götürüldü. Düzenlenen bir tanıtımla "Sanal Alemin Kralı" anahtarını aldı. Ardından televizyon programları, talk showlar, özel partiler, tanıtımlar çorap söküğü gibi geldi. Gittiği her yerde kadınlar Mahir'in boynuna sarılıp bir imza, bir fotoğraf için yarıştı. Ardından İngiltere'de "I Kiss you" adlı bir de single çıkardı.

Geçtiğimiz yılbaşı öncesi çıkardığı single, İngiltere'de Noel şarkıları sıralamasında üst sıralarda uzun süre kaldı. Ancak dünya genelinde internet alanında yaşanan kriz eTours'u ve dolayısıyla Mahir'i de etkiledi. Şirket, Mahir'le olan anlaşmalarını bitirince Mahir'e de memleketi İzmir'in yolu göründü. Ancak Mahir yılmadı. Şansını bu kez şarkıcılıkta deneme kararı aldı Mahir, yakında yeniden "I Kiss You" adlı bir CD çıkarmaya hazırlanıyor.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır