kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Evimi yıkarsanız kendimi yakarım


İstanbul Boğazköy'de Milli Emlak'a ait araziler üzerindeki kaçak yapılar yıkılırken olaylar çıktı: 40 kişi gözaltında
İstanbul Boğazköy'de Milli Emlak'a ait olan ve su havzası olarak görünen orman arazisi üzerine yapılan 62 gecekondunun yıkımında olaylar çıktı. Ekipler direnişe rağmen 37 gecekonduyu yıkarken, polis de 40 kişiyi gözaltına aldı.

Dün sabah erken saatlerde gecekonduları yıkmak için Büyükşehir Belediyesi, Gaziosmanpaşa ve Boğazköy Belediyesi ekipleri gecekonduların bulunduğu araziye geldiler. Belediye ekiplerine vatandaşların güçlük çıkarması üzerine Boğazköy Jardarma ve Çevik Kuvvet ekipleri olay yerine ulaştı.

BAYRAKLI DİRENİŞ
Yıkımına engel olmak isteyen ve bir hafta sonra askere gidecek olan Kader Efe (20) önce evinin çatısına çıktı, sonra da üzerine benzin dökerek kendisini yaktı. Efe yangın söndürme tüpleriyle söndürülerek kurtarıldı.

Yıkıma engel olmak isteyen bir başka vatandaş ise Türk bayrağını alarak elektrik direğine çıktı. Bu arada çatıya çıkanlar, kiremitleri görevlilere attı. Yine yıkıma engel olmak isteyen bir bayan eline bıçak alarak yıkımın durmazsa çocuğunu keseceğini söyledi. Yıkım telaşı içersinde annesini kaybeden bir çocuğa ise Çevik Kuvvet'te görevli bir bayan polis memuru sahip çıktı ve çocuğu annesine teslim etti.

Görevliler direnişe rağmen jandarma ve çevik kuvvet ekipleri gecekonduları tek tek boşalttı. Yıkıma karşı gelen yaklaşık 40 kişi gözaltına alınırken, yıkım esnasında bir jandarma, bir belediye görevlisi ve 3 vatandaş yıkım esnasında yaralandı.

Okan YILDIRIM

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır