kapat
05.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

iste yatirim
 

'Türkiye güven tazeliyor'


Derviş ile görüşen Deutsche Bank'ın Başkanı Breuer, "Cari açık krize davetiye çıkardı. Ama şimdi her şey çok daha iyi" yorumunu yaptı
Devlet Bakanı Kemal Derviş, dün İstanbul'a geldi. Derviş'in geliş nedeni ise Avrupa'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın Başkanı Breuer'in bir konferans nedeniyle İstanbul'da bulunmasıydı. Washington dönüşü Frankfurt'a uğrayan, ancak Breuer'le görüşme imkanı bulamayan Derviş, dün Sabancı Üniversitesi'nde kapalı kapılar ardında Alman Başkan'la 20 dakika kadar toplantı yaptı.

PARLAYAN YILDIZ
Breuer, daha sonra Sabancı Üniversitesi'nde "Global mali piyasalar" konusunda bir konuşma yaptı. Breuer, programın doğru bir adım olduğunu ve Türkiye'ye güvendiklerini söyledi.

Breuer geçen yıl Türkiye'yi parlayan yıldız olarak gördüklerini ancak özelleştirmedeki yavaşlama ve cari açıktaki büyümenin krize davetiye çıkardığını ifade etti. Breuer yeni programın ardından Türkiye'nin yeniden güven kazanmaya başladığını belirtti.

'DİYALOG YAPIYORLAR'
Derviş ise konferansın ardından düzenlenen kokteyle katılarak öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Sakıp Sabancı ise Derviş'in geliş nedeni ile ilgili de şunları söyledi:

"Sayın Bakan da buraya niye teşrif ediyor. Finansman konusunda Avrupa'da bir numaralı olan bankanın başkanı Türkiye'de olduğuna göre, Avrupa, Almanya önemli olduğuna göre, onunla arasında diyalog istiyor. Bu diyaloglar lazım kardeşim."

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır