kapat
01.05.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

ciceknet

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Trabzon aşığı ithal Fadimeler


İsveçli Helena ve Koreli İnhe kısa bir tatil için geldikleri Trabzon'u çok sevince Türkçe'yi ve horonu öğrendiler
Trabzon Müzik ve Halk Oyunları Derneği'nin iki yabancı üyesi, Karadenizliler gibi oynadıkları horonla herkesin hayranlığını kazanıyorlar. İki genç kızı Trabzon'da buluşturan şey, ününü duydukları Trabzon'u tanımak için bir yıl önce kente gelmeleri. İkisi de bir aylık tatilleri için tercih ettikleri kenti ve Karadenizliler'i tanıyınca bir süre daha burada kalmaya karar verdi. Tam bir yıldır Trabzon'da olan ve masrafları aileleri tarafından karşılanan Koreli İnhe ve İsveçli Helena, haftanın 4 günü TÖMER dil kursuna giderek Türkçe öğreniyor. Genç kızlar diğer günler ise folklor kursuna gidiyor.

Trabzon Müzik ve Halk Oyunları Derneğinde horon hocalığı yapan Şahin Nas ekibinde iki ayrı ülkeden gelen 2 genç kızın Karadenizliler gibi yerel kıyafetler giyerek çok güzel horon oynadıklarını söyledi. Nas, "Ekibimizdeki diğer arkadaşlarımız gibi horon oyununu kısa zamanda öğrendiler. İnhe'nin çekik gözleri olmasa kimse onun yabancı olduğunu anlamaz. Coğrafyasıyla bize çok benzeyen İsveçli Helena'yı ise bizim kızlardan ayırmak zor" dedi.

Koreli İnhe Bae (23)

Temel fıkraları Trabzon'a çekti
Ülkemde bilgisayar eğitimi alıyorum. Bir arkadaşımda gördüğüm İngilizce Temel Fıkraları kitabındaki Temel ve Dursun'u tanımak uğruna kilometrelerce uzaktan Trabzon'a geldim. Doğrusunu isterseniz Türkiye'ye gelmek için ailemi güçlükle ikna ettim. Bir yıldır Trabzon'da yaşıyorum. İnsanlar çok sıcak. Tek derdim Kore'deki nişanlıma duyduğum büyük özlem. Müzik ve Halk Oyunları Derneği'nde Türkiye'nin diğer yörelerine ait oyunları da öğrendim. Ama horon çok hareketli bir oyun, bu yüzden onu çok seviyorum.

İsveçli Helena Swenson (24)

Hamsi yemekleri yapmayı öğrendim
İsveç'te hemşire olarak çalışıyordum. Doğu Karadeniz'e gelen bir arkadaşımın anlattıklarının etkisi altına kalarak Trabzon'a geldim. Doğu Karadeniz coğrafyası ve yeşilliği İsviçre'yi andırdığı için kendimi yabancı bir yerde değil, ülkemde gibiyim. Kendimi Karadenizli gibi hissediyorum. Horon tepmeyi öğrendim. Hamsi yemeklerini yapmayı da... Ayrıca burada Temel ve Fadime'nin temizlik, saflık ve mertliğin simgesi olduğunu gördüm. Temel gibi temiz birini bulursam evlenmeyi düşünüyorum.

Esin RAMOĞLU

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır