kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII


 

Altın Çocuklar


Reyhan koparmada 1. oldu; silkmede sıfır çekip kürsüye çıkamadı
Ekrem silkme ve toplamdaki 2 altınla zafer gecesine noktayı koydu

Madalyaları süpürdüler
Avrupa Halter Şampiyonası'nda 21 yaşındaki iki gencimizin başarılarıyla gururlandık. Ekrem Celil ve Reyhan Arabacıoğlu, 69 kilodaki altın madalyaları kimseye bırakmadı. Koparmada 150 kiloyla altın alan Reyhan'ı, 145 kiloyla Maxianu (Romanya) ve 142.5 kiloyla Matveev (Rus) takip etti. İlk hakkında 140 yapan Ekrem Celil, daha sonra 145'te başarılı olamadı ve 4'üncülükle yetindi.

Bayanlar sınıfta kaldı
Silkmede Reyhan üç hakkında da 175'i kaldıramayıp sıfır çekti ve toplamda da madalya şansını tepti. Ekrem ise, 182.5 kilo ile 1. oldu. 180 kiloyla Azeri Mirzoev gümüş, Rus Matveev bronz alırken, toplamda sıralama Ekrem Celil, Matveev ve Mirzoev şeklinde oldu. Bayanlar 75 kiloda Aysel Özgür ve Şule Şahbaz kürsüye çıkamadı.

TAYFUN BAYINDIR

Madalyaya sevinemedim
Koparmada Avrupa Şampiyonu olan Reyhan Arabacıoğlu, madalya töreninde çok üzgündü. 4 gün içinde 6 kilo düşmek zorunda kaldığı için silkmede sıfır çeken genç sporcu, "Bir gün önce 180 kilo kaldırmıştım. Şimdi 175'i yapamadım. Tek tesellim, takım arkadaşım Ekrem'in altın madalyaları kaptırmaması oldu" ifadesini kullandı.

Ekrem Celil ise, "Slovakya'ya şampiyon olmaya gelmiştim. Çok çalıştım ve karşılığını aldım. Aynı odada kaldığım Halil Ağabey (Mutlu) beni yönlendirdi. Onu ve Naim Ağabey'i örnek alarak bugünlere geldim" diye konuştu.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır