kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII


 

Emine Kurtuldu


Sabah 'taki "Şampiyon bu evden çıktı" haberini okuyan Spor Bakanı, dün ilk iş Mamak'taki gecekonduyu ziyaret etti. Emine'nin hangi şartlarda halter çalıştığını görünce gözleri doldu
Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'ye altın madalya kazandıran bayan haltercimiz Emine Bilgin'in, Ankara'nın Mamak ilçesinde ailesiyle birlikte yaşadığı tek odalı gecekondusunda dün olağanüstü bir telaş vardı.

SABAH'ın Bilgin'in içinde bulunduğu zor şartları gözler önüne seren haberinden sonra Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü dün Şampiyon'un yaşadığı gecekondunun kapısını çaldı.

Avrupa Şampiyonu'nun babası Niyazi Bey ve annesi Vesile Hanım kapıyı açınca gözlerine inanamadılar ve utangaç bir şekilde "Hoşgeldiniz" diyerek Ünlü'yü içeri buyur ettiler.

Tek kişilik odaya girmekte zorluk çekildi. Komşular da eve akın ederken Ünlü, Emine Bilgin'in hem yaşayıp hem de halter çalıştığı odayı görünce yutkundu, "Tüylerim diken diken oldu" derken sanki sözleri boğazına takılmıştı.

"Merak etme Emine"
Vesile Hanım ve Niyazi Bey'in yanına gelen Ünlü, "Pırıl pırıl bir evlat yetiştirmişsiniz. Sizi kutluyorum. Zor koşullarda Avrupa şampiyonu olmuş. Böyle bir evden şampiyon çıkması, herkese örnek olmalı" dedi. Ailesinin "Bakanım! Herşeyden önce okumasını istiyoruz" dileği üzerine de Emine'nin okul sorununu çözeceğini söyleyen Ünlü, Mamak Ticaret Lisesi Müdürü'nü telefonla arayıp, makamına çağırdı.

Daha sonra Milli Takım'la birlikte Slovakya'da bulunan Emine'yi telefonla arayan Ünlü, SABAH'ın Ankara Spor Müdürü Tayfun Bayındır vasıtasıyla Şampiyon'a ulaştı. "Merak etme, okul sorununu çözeceğim. Yurda dönmeni bekliyorum" diyerek Emine'yi kutladı ve Bilgin ailesinin evinden ayrıldı.

ALİ ERDOĞAN-Ankara

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır