kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

KISA KISA KISA


Mercedes Benz karşı atakta
Konya'nın Karapınar ilçesi yakınlarında 49 kişinin yanarak ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili davada Mercedes Benz Türk A.Ş. avukatları, şirketin 9 yabancı yöneticisi hakkında verilen tutuklama kararına itiraz etti. Karaman Asliye Ceza Mahkemesi'ne verilen itiraz dilekçesi bir üst mahkeme olan Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi'nde incelenerek karar verilecek.

Karapınar Asliye Ceza Mahkemesi, Mercedes Benz Türk A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Horst Zimmer ile yönetim kurulu üyeleri Tarık Al Askari, Wolfgang Otto Diez, Dr. Sittig Fahr-Becker, Eric Kurt Karl Anton Jonsher, Halid Al Juffali, Herbert Walter Kauffmann, Dr. Kurt Joachim Lauk ve Dr. Klaus Maier hakkında CMUK'un 223 ve 229'uncu maddeleri gereği sorgularının alınabilmesi için gıyabi tutuklama kararı vermişti. 49 kişinin yanarak öldüğü trafik kazası sonrasında açılan davada, Mercedes yöneticileri, "birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek" suçundan 4 ile 10 yıl arası hapis cezası istemiyle yargılanıyorlardı.

Çapan bugün DGM'ye çıkabilir
Tedavi için gittiği Almanya'dan önceki gün Türkiye'ye dönen ve önceki gün gözlem altına alınan Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın sorgusunun tamamlanması için jandarmaya, 2 gün gözlem altı süresi verildi.

Esenyurt Belediyesi'nde imar işlerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasına ilişkin İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözlem altında bulunan Gürbüz Çapan, halen Zekeriyaköy Jandarma Karakolu'nda sorgulanıyor.

Jandarma, Çapan'ın sorgusunun tamamlanması için, süre istemiyle dün soruşturmayı yürüten İstanbul DGM Cumhuriyet Savcısı Ahmet Kelebek'e başvurdu. Başvuruyu inceleyen Savcı Kelebek, Çapan için jandarmaya 2 gün süre verdi.

Sürenin 28 Nisan 2001 Cumartesi günü dolacak olmasına rağmen Çapan'ın, "ekstra bir durum" ortaya çıkmaması halinde bugün DGM Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edileceği bildirildi.

MHP Haluk Kırcı'yı yasaya sızdıramadı
Terörle Mücadele Yasası'nda değişiklik tasarısı dün Meclis Adalet Komisyonu'nda ele alınırken MHP'liler, Bahçelievler katliamı hükümlüsü Haluk Kırcı'ya da af getirmek istediler. Ancak MHP'lilerin bu yöndeki önergesi ayrı bir yasa konusu olduğu gerekçesiyle, işleme konulmadı ve girişim de sonuca ulaşamadı. Komisyonda benimsenen tasarı ile F tipi cezaevlerinde eğitim, spor, meslek kazandırma ve işyurdu çalışmaları ile sosyal ve kültürel faaliyetler yapılacak. Görüşmeler sırasında MHP'li Orhan Bıçakçıoğlu, F Tipi cezaevlerini istemeyenlerin "örgütsel eğitim yapamadıkları, karılarıyla, kızlarıyla yatamadıkları için feryat ettiklerini" ileri sürdü ve devlete karşı suç işleyenlerin durumlarının iyileştirilmesine yönelik bir tasarıya karşı çıktı.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır