kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Eski vekil dava açıp kazandı


Eski hükümlü milletvekiline ruhsatı verilmesini ve suç işlendiğinde silahına el konulmamasını sağlayan değişikliği eski milletvekili Kemal Anadol durdurdu
Milletvekillerine getirilen "silah kıyağı", eski bir milletvekilinin "Böyle ayrımcılık olmaz" diyerek isyan edip yargıya başvurması üzerine durduruldu. Kemal Anadol'un "Bu ayrıcalık onurumu zedeliyor" diye yaptığı başvuruyu inceleyen Danıştay 10.Dairesi, milletvekillerine silah ruhsatı ve silahla suç işleme konusunda ayrım yapan yönetmeliği durdurdu. Danıştay ayrıca 6136 Sayılı Yasa'da yer alan "kıyak" maddesinin iptali için de Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasını kararlaştırdı.

SABAH'ın "Bir kıyak da tabancaya" manşeti üzerine bu ayrıcalığın iptali için Danıştay'a başvuran eski milletvekili Kemal Anadol "Bu değişkilik ayrıcalıklı bir sınıf yaratıyor. Böyle bir ayrımcılık demokrasilerde olmaz" dedi. Üç dönem milletvekilliği yapan Kemal Anadol, dava dilekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Güncel gelişmeler ve siyasal mülahazalarla yasalar yurttaşların bazılarına uygulanıyor, bazılarına uygulanmıyorsa o ülkede hukukun üstünlüğü ilkesi geçerli değildir. Ve o ülkede demokrasiden söz edilemez. Milletvekillerini yurttaşlara karşı yabancılaştıran yönetmelik, eski bir milletvekili olarak onurumu zedelemiştir."

Danıştay 10.Dairesi, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı aleyhine açılan bu davayı haklı gördü ve yönetmeliğin durdurulmasına karar verdi.

Bülent GÜNAL HABER MERKEZİ

İşte durdurulan yönetmelik!
6 Aralık 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu'ndan çıkan 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Hakkındaki Yönetmelikle, milletvekilinin silahı ile suç işlense dahi bu silaha el konulamayacağı ve ruhsatın iptal edilemeyeceği hükmü konuldu. Ayrıca, affa uğrasalar dahi 1 yıldan fazla hüküm giyenlerin silah almasını engelleyen yasaya "milletvekilleri ve bakanlar" hariç ibaresi eklendi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır