kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Çağlar yarın Türkiye'de


FBI tarafından kırmızı bültenle aranırken New York'da yakalanarak tutuklanan eski bakan ve işadamı Cavit Çağlar'ı Türkiye'ye getirecek ekip ABD'ye gitti.
Türk Hava Yolları'nın 12.05 uçağı ile New York'a hareket eden bir şube müdürü ile bir komiserden oluşan iki kişilik ekip Çağlar'ı JFK Havalimanı'nda teslim alacak. Çağlar'ın Cumartesi günü Türkiye'de olması bekleniyor. İki ayrı suçtan hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Çağlar, kefaletle serbest kalma talebinin reddedilmesi üzerine Türkiye'ye dönmek istediğini mahkemeye bildirmişti.

ARKA SIRADA OTURACAK
İyi derecede İngilizce bilen iki kişilik ekip bir gece ABD'de kaldıktan sonra iade evraklarının tamanlanmasının ardından bugün Çağlar'ı teslim alacak. Eşi Nursel Çağlar'ın takibi sonucu yakalanan Çağlar, Cuma günü yerel saat ile 18.00'de havalimanında teslim alınacak. Dönüş uçağı için uçağın en arka sırasında bilet alındığını belirten Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı yetkilileri, koruma amacıyla ön koltukların da boş bırakılacağını ifade ettiler. 2 polisle 11 saat yolculuk edecek olan Çağlar Cumartesi günü sabah saat 10.25'de Atatürk Havalimanı'nda olacak. İstanbul Emniyeti'nden gelen ekipce uçağın arka kapısından indirilecek olan Çağlar Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda yargı önüne çıkarılacak ve hakkındaki tutuklama kararları yüzüne okunup vicahiye çevirilecek. Çağlar'ın tutuklu olması nedeniyle sorgulanmadan cezaevine konulması bekleniyor.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır