kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Hangi hukukçu diploma yırtacak


Enerji Bakanı Cumhur Ersümer'in istifasını gündeme getiren 'Beyaz Enerji' iddianamesini hazırlayan Ankara DGM Savcısı Talat Şalk ile iddianameyi sert ifadelerle eleştiren ANAP Grup Başkan Vekili Beyhan Aslan arasında dün sert bir söz düellosu yaşandı.
İlk açıklama Aslan'dan geldi. Aslan, dün ANAP lideri Mesut Yılmaz'ın konutundaki toplantıdan sonra gazetecilerin soruları üzerine, Ersümer'e yönelik ithamların tamamen husumetten kaynaklandığını ileri sürdü

ASLAN: YIRTARIM
Ersümer'in veremeyeceği bir hesabının bulunmadığını belirten Aslan, şunları söyledi: "İddianameyi inceledim. Bana göre bu iddianameden hiç birşey çıkmaz. İddianame bana göre bir hiç. Çok ciddiyetsiz bir iddianame. Orda yargılanan memurlardan Mustafa Mendilcioğlu bile ceza alırsa, diplomamı yırtarım."

Aslan, "MHP muhalefetle işbirliği yaparsa hükümet krizi çıkar mı?" şeklindeki bir soruya ise, hükümet krizi istemediklerini belirterek "Hükümet krizini kim yaratırsa kaybeder. Hükümetin devamından yanayız. Türkiye bir yol ayrımında. Yaşanan ekonomik krize siyasi kriz eklemenin kimseye faydası olmaz." dedi.

ŞALK: HEMEN YIRTSIN
Savcı Şalk ise, Aslan'ın açıklamalarını değerlendirdi. Şalk, iddianameyi teşkil eden raporların bilirkişiler tarafından hazırlandığını belirterek "İddianame hukukçulardan tam not almıştır. Çok titiz bir çalışma sonucu hazırlanan bu iddianamede, delilsiz hiçbir isnata yer verilmemiştir" açıklaması yaptı. Aslan'ın, "Mustafa Mendilcioğlu ceza alırsa, diplomamı yırtarım" sözlerine karşılık da Savcı Şalk, "Ne yapayım yırtsın, bana ne! Mendilcioğlu ceza alınca yırtacak ise, yargılamanın tamamlanmasını hiç beklemesin, diplomasını şimdiden yırtsın" dedi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır