kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Yazarlar
 

5 Oscarlık fiyasko


Yılın en çok konuşulan ve 5 Oscar alan filmi Gladyatör, çekim hatalarıyla Cüneyt Arkın'ın 'Kara Murat'larına rahmet okuttu

FANATİKLER KAÇIRMAZ
Yılın en çok konuşulan filmi hiç kuşkusuz başrolünde Russell Crowe'un oynadığı Gladyatör oldu. Film, Amerikan Sinema Akademisi'nce de 5 Oscar'la ödüllendirilmişti. Ancak vizyona çıkan her filmi kare kare inceleyip hatalarını bulmayı adeta kendine iş edinen sinema fanatikleri, Gladyatör için iyi hiç de konuşmuyor. Geçtiğimiz haftalarda filmdeki birçok hatayı yakalayan dikkatli izleyiciler, şimdi de filmi kare kare inceleyip çekim hatalarını yakalamaya başladı.

'ÇİZMEYİ' AŞTILAR!
İzlecilerin son olarak bulduğu iki hata, arenadaki çekimler esnasında yapılmış. İlk hata, Gladyötör'ün savaştığı atların çektiği arabaların arkasındaki sis makinelerinin görünmesi. İkinci hata da yine dikkatsizlikten olmuş. Bu kez de, atlı arabada oturan döğüşçünün ayağına giydiği çizmenin tabanını yakalamış dikkatli izleyiciler. Döğüşçünün çizmesinin altı, günümüz botlarının altı gibi kauçuk ve kramponlu. Filmin geçtiği zamanda böyle işlenmiş bir çizme olması elbette mümkün değil.

 
2001 yılı Türkiye 1. Futbol Liginin şampiyonu kim olacak?

Fenerbahçe
Galatasaray
Gaziantepspor
Beşiktaş

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır