kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

10 bin mahkuma yanlışlıkla tahliye


Kamuoyunda "Af Yasası" olarak nitelenen 4616 sayılı "Şartla Salıverme ve Cezaların Ertelenmesi'ne ilişkin yasanın hatalı yorumlanması, yaklaşık 10 bin tutuklu ve hükümlünün yanlışlıkla tahliye edilmelerine yol açtı.
Hatalı yorumu Yargıtay Ceza Genel Kurulu düzeltti. Yargıtay Genel Kurulu, daha önce İnfaz Yasası'ndan yararlanarak tahliye edilenlerden sabıka silme süresi içinde yeniden suç işleyenlerin 4616 sayılı Af Yasası'ndan yararlanamayacaklarını karara bağladı. Af Yasası'nı sabıka kaydı silinme süresini dikkate almaksızın uygulayan Adalet Bakanlığı, bu gelişmenin üzerine 4616 sayılı Yasa'nın Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun kararı paralelinde uygulanmasını öngören bir genelge yayımladı ve tüm illerin Cumhuriyet başsavcılıklarına gönderdi.

YENİDEN CEZAEVİNE KONACAK
Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı genelgede, sabıka kaydı silinmeden yeniden suç işleyen ve 4616 sayılı Yasa'dan yararlanarak tahliye edilen tutuklu ve hükümlülerin dosyalarının yeniden incelenmesi istendi. Yasanın yanlış yorumlanması sonucunda tahliye edilen tutuklu ve hükümlüler, yakalanmaları halinde yeniden cezaevine dönecekler.

Sıvas Cumhuriyet Başsavcılığı da Yargıtay Genel Kurulu'nun 29 Mart 2001 tarihli kararının ardından, Şartla Salıverilme ve Cezaların Ertelenmesine İlişkin Yasa'dan yararlanarak tahliye olan 467 kişinin dosyalarını yeniden incelemeye aldı.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır