kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Giy-çıkar çilesi bitti


Yeni bir bilgisayar programı sayesinde soyunma odasına girmeden giysi denemesi yapılabiliyor
Alışveriş yaparken aldığınız giysinin üzerinize uyup uymadığını anlamak için daracık odalarda kan ter içinde giy-çıkar provası yapmaya gerek kalmadı. Japon icadı yeni bir tip resim tarama makinesi ve Londra Üniversitesi'nde geliştirilen özel bir bilgisayar programı sayesinde mağazalarda soyunma odasına girmeden elbise provası yapmak artık mümkün.

NASIL ÇALIŞIYOR?
Sistemin işleyişi basit: Giysi prova etmek isteyen kişinin tam boy dijital fotoğrafı mağazada bulunan özel bir makineyle çekildikten sonra mağazadaki tüm giyim eşyalarına ait resimlerin bulunduğu özel bilgisayara kaydediliyor. Müşteri, önündeki bilgisayar ekranında seçtiği kıyafetin kendi bedenine uyup uymadığını 3 boyutlu resimler halinde kolaylıkla görebiliyor.

5 BİN DOLARA SATILIYOR
Sanal prova sırasında giysideki hatalar ve üzerinize oturup oturmadığı ekranda 'tam uyum', 'kalçalar tam oturmadı', 'etek boyu boyunuza göre fazla uzun' şeklinde yazılı uyarılarla belirtiliyor. Japonya'da giyim eşyası satan süpermarketlerde kullanılmaya başlanan "sanal prova" yöntemine İngiltere'nin önde gelen giyim mağazaları da büyük ilgi gösterdi. 5 bin dolara satılan sanal prova sistemi önümüzdeki yıldan itibaren Selfridges, Argos gibi mağaza zincirleri tarafından kullanılacak.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır