kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Eylül cennete gitti


Henüz 9 yaşındaki Eylül o amansız hastalığa yakalanmıştı. 23 Nisan günü hayata veda etti
Matematik öğretmeni Sermin Ertuğ ile makine mühendisi Kemal Ertuğ, birbirlerini geç tanıdılar, hayatlarını geç birleştirdiler. Biri 35, diğeri 40 yaşında olduğu için, doğan çocuklarına, hayatlarının sonbaharını yaşadıkları düşüncesiyle "Eylül" adını verdiler. Siyah saçlı, üzüm gözlü bu güzel kız, yaklaşık 2 yıl önce, henüz 7 yaşındayken, karın ağrısı çektiği için hastaneye kaldırıldı. Rahatsızlığı ne basit bir soğuk algınlığıydı, ne de çikolatayı çok kaçırmıştı... Eylül, 100 bin çocukta bir görülen ender bir kanser türüne yakalanmıştı.

OKULA KABUL ETMEDİLER!
Böbreküstü bezlerinde oluşan ve 'nöroblaston' diye anılan hastalık ilerliyordu. Eylül, Avrupa Koleji'ndeki eğitimine ara verilerek Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Annesi her an kızının yanında olmak için işini bıraktı. Tedavinin ilk aşamasından sonra Eylül tekrar derslerine devam etmek istedi. Fakat, okul bu isteği geri çevirdi. Ailenin "Kanser bulaşıcı bir hastalık değildir" açıklaması boşunaydı...

Eylül Ertuğ Yeşilköy 2001 Koleji'ne yazıldı. Onu hayata bağlayan arkadaşları ve öğretmeni Nesrin Dereköy'dü. Derken doktorlar kötü haberi verdiler.

Eylül son iki yılını hastalıkla savaşarak ama dolu dolu da yaşayarak geçirdi. Baleyi ve yüzmeyi çok seven ve Spice Girls tutkunu olan Eylül, Eyfel Kulesi'ne çıktı, Disneyland'ı gezdi ve hatta Birsun Çocuk Kulübü tarafından lösemili çocuklar için hazırlanan tiyatroda bile oynadı.

Ve 23 Nisan'da annesi ve babasına "Beni çağırıyorlar gidiyorum" dedikten sonra hayata veda etti. Annesi Sermin Ertuğ, o sabah telefonla Eylül'ü arayan Nesrin Öğretmen'e "O bayrama gitti" dedi gözyaşlarını tutamayarak.

Gazetedeki teşekkür
Şimdi anne ve babası biricik kızlarının yasını tutuyor. Umutla başlayıp, umutsuzlukla bitirdikleri her gün yanlarında olan insanlara, doktorlara, hemşirelere ve diğer kurumlara, SABAH Gazetesi'ne verdikleri bir ilanla teşekkür etmişler. Baba Kemal Ertuğ, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorundan hemşiresine kadar herkesin kendilerine yardımcı olduklarını hatırlatarak, "Her iyileşen çocuk, onlar için bir umuttu. Biz şansımızın çok az olduğunu biliyorduk ama imkansızı deniyorduk. Hatta ABD'deki Enderson Hastanesi'ne dahi başvurdum ve çocuğumuzun Prof. Dr. İnci Yıldız'ın hastası olduğunu söylediğimde bana emin ellerde olduğunu söylediler" diyor.

Erhan DOĞAN

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır