kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Herşey Afrodisias için


Afrodisias Antik Kenti'ne yeni müze kazandırmak için modacı Vural Gökçaylı'nın Çırağan Sarayı'nda düzenlediği Haute Couture defilesine ilgi büyüktü
Ünlü modacı Vural Gökçaylı, önceki akşam 60 parçalık Haute Couture koleksiyonunu Çırağan Sarayı'nda sosyete ve iş dünyasının bir araya geldiği gecede sergiledi. Ancak defilenin özel bir amacı vardı. Geliri Aydın Geyre Köyü yakınlarındaki Afrodisias Antik Kenti'nde kurulacak müzeye destek olacaktı.

"Helenistik ve Bizantin" temalı defileyi izlemeye gelen konuklar arasında Rahmi Koç, Semra Özal, Vitali Hakko, Gülriz Sururi, Cemil İpekçi gibi isimlerin yanısıra Yunanistan eski Başbakanı Andreas Papandreu'nun eşi Margaritha Papandreu da vardı. Defile öncesinde Geyre Vakfı Başkanı Sevgi Gönül, yaptığı konuşmada "Öncelikli hedefimiz Afrodisias mirasının çağdaş olanaklarla korunacağı yeni müze binasının inşaatını gerçekleştirmektir" dedi. Gönül, müze inşaatı için oluşturdukları fonda 250 bin dolar toplandığını belirtti. Müzeye yardım yapanların adları müzenin odalarına verilecek.

TANRIÇA HEYKELLERİ GİBİ
Defilede görev alan mankenler, transparan kıyafetleri tanıtırken kimi zaman zor anlar yaşadı. Gökçaylı'nın koleksiyonunda, Haute Couture'ün ince detayları, modacının yaratıcılığı ve giysilerin yalınlığı göze çarpıyordu. Mankenler ise, kostümlerin içinde adeta tanrıça heykellerini andırıyordu.

Recai KÖMÜR-Özay ORAL

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır