kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

KISA KISA KISA


Trilyonluk bina 2. kez satışta
Vakıfbank geçen yıl kasım sonunda Türk Petrol'ün kredi borcuna karşılık icra yoluyla aldığı Boğaz'daki muhteşem binayı gazete ilanıyla satışa çıkardı.

15 trilyon liraya satışa sunulan Ortaköy'deki bina, geçen yıl 17 Kasım günü açık artırma ile satışa çıkarılmış, ancak kimsenin talip olmaması nedeniyle Vakıfbank, binayı 10 günlük bekleme süresinin ardından yarı fiyatına satın almıştı.

İstanbul Ortaköy'de, Boğaz kenarında 2900 m2'lik arsanın içinde bulunan bina dolar bazında yaklaşık 3 milyon dolar eksiğine satışa sunuldu. Bina ile ilgili son başvuru süresi ise 15 Mayıs'ta sona eriyor.

Emre KULCANAY- HABER MERKEZİ

Türkbank'tan Fon'a çağrı
Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu kapsamında satışa çıkarılan Türkbank, Bank Ekspres, Esbank ve İnterbank arasından sadece Bank Ekspres'e talip çıkması, satılamayan bu bankaların hangi çatı altında birleştirileceği sorusunu gündeme taşıdı. Daha önce adı geçen Türkbank'ın yerine diğer 5 bankanın birleştiği Sümerbank'ın ön plana çıkması üzerine Türkbank çalışanları gazetelere ilan vererek, "Bu göreve talip olduklarını" duyurdular. Türkbank'ın içi boşaltılmamış tek banka olduğunu savunan Bank-Si-Sen Genel Başkanı Alptekin Sağlanmak, "Emekli ve çalışanların aileleri dahil edildiğinde yaklaşık 50 bin kişilik Türkbanklı'nın ekonomik geleceği emekli sandıklarının yaşaması ile bu da Türkbank'ın yaşaması ile mümkündür. Çalışanlar bunun için her türlü eylemi ortaya koymaya hazırlar" dedi.

Yaşar, 140 trilyon lira vergi ödedi
Yaşar Topluluğu ve Yaşar Ailesi'nin, 2000 yılı faaliyetlerinden dolayı ödeyeceği toplam vergi miktarının 140.5 trilyon liraya ulaştığı bildirildi. Yaşar Holding'den yapılan yazılı açıklamada, Holding'in, kurum kazançları vergisinin 15 trilyon, stopaj yoluyla ödenen vergilerin 60 trilyon, satışlar üzerinden ödenen vergilerin 55.5 trilyon, diğer vergi, resim ve harçların ise 9.5 trilyon lira olmak üzere toplam 140 trilyon olduğu ifade edildi. Yaşar Ailesi'nin de beyanname ve stopaj yoluyla toplam 465 milyar lira vergi ödediği belirtildi.

JP Morgan: G7'den 4 milyar dolar gelir
Londra merkezli yatırım bankası J.P. Morgan, Türkiye'ye sağlanacak yeni uluslararası yardım paketinin 15.3 milyar dolar olacağını öngördü. Bankanın tahminine göre bu tutarın 6.3 milyar doları daha önce taahhüt edilmiş IMF kredisi, 5 milyar doları yine daha önceden kararlaştırılmış Dünya Bankası kredisi olacak. Bankaya göre 4 milyar dolar da G7 ülkeleri ve IMF tarafından sağlanacak taze para olacağı kaydedildi. Gerçekleşme ihtimali daha düşük olan ikinci bir senaryoya göre Türkiye'ye verilecek yardımın 21.3 milyar dolara ulaşabileceği ifade edildi.

Dünya Bankası özel sektör için geliyor
Özel sektörün kasım ve şubat krizlerinden uğradığı zararı incelemek üzere Dünya Bankası'ndan bir heyet Türkiye'ye geldi. Dünya Bankası heyeti, Hazine başta olmak üzere ilgili ekonomi kurumlarıyla görüşmeler yaptıktan sonra, özel sektör temsilcileriyle de biraraya gelecek. Heyetin, konuyu Washington'da ele alacağı kaydediliyor. Bu arada Dünya Bankası enerji sektör uzmanlarından oluşan bir heyet de Türkiye'ye gelerek incelemelerde bulunacak. Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ajay Chhibber, Elektrik Piyasası Kanunu'nun iyi bir çatı olduğunu, ama bazı ikincil düzenlemeler gerektiğini söyledi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır