kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Patronlar 30 Nisan'da Karamehmet'in konuğu


'Süper Patronlar' olarak adlandırılan iş dünyası temsilcileri, Yapı Kredi Plaza'da Türkiye'nin durumu ve özel sektörün sorumluluklarını tartışacak
İş dünyasının önde gelen isimleri, Mehmet Emin Karamehmet'in evsahipliğinde 30 Nisan'da Yapı Kredi Plaza'da toplanacak. "Süper patronlar toplantısı" olarak basına yansıyan önceki toplantılara katılan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsamettin Kavi, 'Süper patronlar' isminin yakıştırma olduğunu belirterek, "Toplantının böyle bir amacı yok. Mesele, Türkiye'nin önündeki resmin ne olduğunu tartışmaktır. Bu ekibin içinde yarın esnafı, mali sektörü hatta işçi konfederasyonunu bile görebilirsiniz" dedi.

Kavi, şöyle konuştu: "Bu bir ekip çalışmasıdır. Gönüllü bir gruptur. Bu insanların o ilk toplantısından bu yana verilen isim bir yakıştırmadır, bir değerlendirmedir. Böyle bir amacı yoktur. Mesele, burada Türkiye'nin meselelerine yeni bir bütünlük ve yeni bir paylaşım içinde bakabilme şansı var mıdır, yok mudur? Şubat'ta ilk toplantısını yapmış bu. Mart'ta bir daha toplanmış. Nisan'da da toplanacak. Yoksa özel bir şey yok.

Ama, mesele Türkiye'nin neresinde olduğunu, önündeki resmin ne olduğunu ve bu konuda özel sektörün taraflarının görevlerinin, sorumlulukların neler olduğunu konuşmaktır."

Toplantının Yapı Kredi'de yapılacağını belirten ve "Evsahibinin de Mehmet Emin Karamehmet olması lazım" diyen Hüsamettin Kavi, toplantıdan bir mesaj çıkıp çıkmayacağına ilişkin olarak da, "Şubat toplantısı hariç, Mart toplantısından sonra bir açıklama yapılmıştı. Bu defa da yapılır. Bu son derece doğal bir ortam. Fikirlerin bir paylaşılma ortamı. Buradan çıkacak düşünceler neyse kamuoyundan saklanması söz konusu değil" dedi.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır