kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Derviş'in final turu başlıyor


Derviş, ekonomik programa dış destek için IMF Başkanı Köhler, Dünya Bankası Başkanı Wolfensohn ve G-7 ülkelerinin temsilcileriyle görüşecek
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, yeni ekonomik programın uygulanabilmesi için gereken dış finansman görüşmeleri için gittiği Washington'da yoğun temaslarda bulunacak. IMF'nin ilkbahar toplantıları kapsamında yoğun bir programa sahip olan Derviş, bugün ABD Hazine Bakanı Paul O'Neill ve Dünya Bankası Başkanı James Wolfensohn ile görüşecek.

Kemal Derviş'in aynı gün, G-7 ülkelerinin temsilcileriyle de Türkiye'nin ekonomik programına dış destek konusuna ilişkin biraraya gelmesi bekleniyor. Devlet Bakanı Derviş, 28 Nisan Cumartesi günü ise IMF Başkanı Horst Köhler ile ikili bir görüşme yapacak. Derviş, pazartesi günü, Amerikan Eximbank Başkanı James Harmon ile biraraya gelecek Derviş'in, aynı gün New York'a geçmesi bekleniyor. Derviş'in temaslarını ardından, Türkiye'nin yeni programa ilişkin Niyet Mektubu'nu tamamlaması ve önümüzdeki hafta da Fon'a iletmesi söz konusu. IMF yetkilileri ise Niyet Mektubu'nu değerlendiren bir rapor hazırlayarak, IMF İcra Direktörler Kurulu'na iletecek. Mektup ve raporun birarada incelenmesinin ardından da, İcra Direktörler Kurulu Mayıs ayı ortasına kadar toplanarak, Türkiye ile yeni bir satnd-by anlaşması yapılıp yapılmaması konusunda karar verecek.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır