kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor


Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Borsa fırladı: % 7


Borsa yurtdışından mali destek umuduyla dün yüzde 7.6 değer kazandı. Endeks üç günde yüzde 12.75 yükselerek, 11 bin puana dayandı
Dış kaynak beklentisi ile adeta rally yapan borsa dün yüzde 7.6 artarak 10 bin 890 puana ulaştı. Orta vadede 11 bin 500 ile 12 bin seviyelerini kendine hedef alan borsada yatırımcıların bundan sonra dikkatli olması gerekiyor. Çıkışın oldukça hızlı olduğunu belirten borsacılar bu seviyelerde bir düzeltme beklediklerini ifade ederken, "Dipten çıkış hızlı oldu. Ancak bundan sonra endeks yoluna düzeltmeler ile devam edecektir" diyorlar.

DİKKATLİ OLUN
Şeker Yatırım'dan Aslı Yüksel, son üç gündür yabancı girişlerinin de dikkat çektiğini ifade ederken, "Ancak borsa bugün için aşırı primli bölgede. Bu nedenle kısa vadeli geri çekilmeler olabilir" dedi.

Borsadaki toparlanmada dışarıdan gelecek kaynağın yanı sıra para piyasalarında oturmaya başlayan dengelerin de etkili olduğu ifade ediliyor. Merkez Bankası'nın doların 1 milyon 200 ile 300 bin arasında tutması, repo faizlerinde yaşanan kademeli geri geliş ve Hazine'nin iç borçlanmalarını sorunsuz olarak atlatması piyasalardaki tedirginliği bir ölçüde azaltmış görünüyor.

B tipi fonlar gözde
Şubat ayı sonunda A ve B tipi fonların toplam portföy değeri 2.6 katrilyon liraya yükseldi. SPK'nın Şubat ayı verilerine göre B tipi fonların değeri 2.2 katrilyon liraya ulaştı. A tipi fonların değerindeki düşüş de sürdü. Ocak ayında 534 trilyon lira portföy değeri olan A tipi fonlar, Şubat'ta 469 trilyon liraya geriledi. Portföy dağılımına bakıldığında ise B tipi fonlarda ters repo oranı yüzde 93.20'ye ulaştı.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır