kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Fon'daki bankaları ya satın ya kapatın


Doğan Cansızlar, Fon'a alınan bankaların toplam zararının 10 milyar dolar olduğunu söyledi, "Bu bankaların yıllık cari gideri 1 katrilyon" dedi
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar, Fon'daki bankalar satılamıyorsa kapatılması gerektiğini söyledi. Bu bankaların 10 milyar dolar toplam zararları bulunduğunu belirten Cansızlar, cari giderlerinin de yılda 1 katrilyon liraya ulaştığını söyledi.

Doğan Cansızlar, 26. İktisatçılar Haftası çerçevesinde düzenlenen ''İstikrar programı ve ekonominin sorunları-Mali Sektör'' oturumunun soru cevap bölümünde yaptığı açıklamada, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen bankaların satış prosedürünün devam ettiğini hatırlatarak, Fon'a bankanın hemen devredilmesinin iyi bir çözüm olmadığını savundu.

ZARAR HER GÜN ARTIYOR
Cansızlar, ''Satışta zorluklar var. Bunların 10 milyar dolar toplam zararları var. Bir de cari giderleri var. Bu yılda 1 katrilyon ediyor. Bu giderler de gün geçtikçe artıyor'' dedi.

''Fon'a banka devredilmesi bana göre en son düşünülecek hadise olmalı'' diyen Cansızlar, denetim sonucu bir bankanın mali durumunun tehlikeye düşme durumu varsa öncelikle rehabilite edilmesi gerektiğini belirtti. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu sistemi dışında başka iyileştirici tedbirler alınması gerektiğini ifade eden Cansızlar, Fon'da da bu tür bankaları fazla yaşatmamak, kapatmak gerektiğini kaydetti.

Her şeyi IMF'den bekliyoruz
Cansızlar, IMF'nin kuruluş amacının dış ödemeler dengesini korumak olduğunu ve IMF'den bunu sağlamak dışında bir şey beklemenin yanlış olacağını belirterek, "Oysa Türkiye, IMF'den herşeyi bekliyor. Hem mali sektör için, hem de reel sektör için çözümler bekliyor'' dedi. Cansızlar, Kasım'daki yaşanan likidite krizinin kaçınılmaz olarak bir ekonomik krize dönüştüğünü de belirtti.

Nebahat KOÇ (SHA)

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır