kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Milyon dolarlık ihtiyar


ABC, 82 yaşındaki radyo starı Paul Harvey'in sözleşmesini 10 yıl daha uzattı. Harvey her yıl için 10 milyon dolar alacak
Amerikan televizyonlarının ana haber bültenlerinden daha çok reyting alan radyo yorumcusu Paul Harvey, 50 yıldır çalıştığı ABC ile inanılmaz bir sözleşmeye imza attı. Her gün radyoda üç ayrı program hazırlayıp sunan, ABD'nin en çok dinlenen yorumusu Harvey, ABC ile yaptığı son anlaşmayla tarihe damgasını vurdu. Harvey 10 yıllık sözleşme karşılığında 100 milyon dolar alacak.

AÇIK SÖZLÜ, GÜVENİLİR
1940'tan itibaren yapılan tüm araştırmalarda Amerikalılar'ın en çok etkilendiği kişiler listesine giren tek şahsiyet Harvey... Senatörler bile onun konuşma tarzını ve cümlelerini taklit ediyor. Zaten söylediği herşey moda oluyor; o bir markayı önerir önermez satışlar patlıyor. Bu yüzden en çok o reklam alıyor. Şirketler peşinde koşuyor çünkü bu ihtiyar delikanlı güvenilir biri, popüler ve açık sözlü. Test edip onaylamadan asla ürün reklamı yapmamasıyla ünlü. Sadece memnun kaldığı şeylerin reklamını almayı kabul ediyor. Programı yılda 40 milyon dolar reklam kârı elde ediyor.

03.30'DA UYANIYOR
Harvey, disiplinli ve organize olmasının kendisini ayakta tuttuğunu söylüyor. Sabah 8.30'da sunacağı haberleri hazırlamak için, 3.30'da uyanıyor. İyimser tavrı ve pozitif yaklaşımıyla nam salmış; o da Çetin Altan gibi "Enseyi karartmayalım" diyor, yarının bugünden daha iyi olacağına inanıyor. Çalışkan... Ona göre tatil, nerede olursa olsun en fazla 3 gün sürmeli. Harvey, üç günden sonra sıkıldığını ve işini özlediğini söylüyor.

ORHAN BORAN: Bizi Amerikalı dedeyle kıyaslamayın
Biz de böyle şeyler olmuyor. Ben 1949'da İstanbul Radyosu'na girdim. Radyodan para kazanmaya 1960 yılından sonra Londra'dan dönünce başladım. O günlerde büyük bir reklam patlaması yaşanıyordu. Haftada 10-12 program yapıyordum. Kazandığım para iyiydi. Ama Amerikalı Dede'nin aldığının yanında devede kulak bile olamaz.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır