kapat
27.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Vietnam'da ölüm emri vermiştim


2004 seçimlerinde adı ABD Başkan adayları arasında geçen Kerrey, Vietnam'da 15 köylüyü kurşuna dizdirdiğini açıkladı
Amerika'da savaş kahramanı olarak bilinen eski senatör Bob Kerrey 32 yıllık sessizliğini bozarak, 1969'daki Vietnam Savaşı'nda sivilleri öldürme emri verdiğini itiraf etti.

Kerry Vietnam Savaşı sırasında 25 Şubat 1969'da genç bir teğmenken Mekong Deltası'na düzenlediği bir baskınla 21 Vietnam askerini öldürdüğü gerekçesiyle ABD'nin en büyük cesaret madalyası olan "Şeref Madalyası"yla ödüllendirildi.

KAHRAMANLIK ÖDÜLÜ
ABD'ye dönüşünde Nebraska valisi seçilen Kerry, iki dönem de senatörlük yaptı. Hatta, 1992'de Demokrat Parti'den başkanlığa aday olan Kerry'nin 2004'teki seçimlerde tekrar aday olması bile gündemdeydi.

Fakat geçtiğimiz günlerde savaş sırasında Kerry'nin emrindeki askerlerden biri olan Gerhard Klann, CBS televizyonuna Kerry'nin sadece yaşlıların, kadınların ve çocukların bulunduğu köydeki 15 kişiyi meydana toplayarak kurşuna dizdirdiğini açıkladı.

'ÖLMEK İSTİYORUM'
Bunun üzerine Kerry Şeref Madalyası almasını sağlayan baskında olanları New York Times gazetesine anlattı. Bu arada da 32 yıldır sakladığı sırrı itiraf etti. Döndüklerinde rapor ettikleri gibi askerleri değil, köydeki kadınları, çocukları ve yaşlıları öldürmüşlerdi. "Kendimden utanıyor, ölmek istiyordum" diyen Kerry, "İnsanların bana kahraman muamelesi yapmasından bıktım usandım" diye konuştu. Bugün 57 yaşında olan Kerry, New york'taki New School Üniversitesi rektörlüğünü yapıyor.

 
Türkiye bu krizden ne zaman çıkar?

3 Ay
6 Ay
12 Ay
1 Seneden fazla

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır