kapat
24.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Meral çarketti: Sıfır zam Derviş'i devirir


Önceki gün "Sıfır zam beni koltuğumdan eder" diyen Türk İş Başkanı, dün "Derviş'i kastettim" dedi
Türkiye Tekstil İşverenleri Sendikası'nın Antalya'daki toplantısına katılan Türk-İş Başkanı Bayram Meral, önceki günkü konuşmasıyla herkesi şaşırttı. Herkes "Sıfır zammı kabul edersem koltuğumdan olurum" diyen Meral'in neyi kastettiğini anlamaya çalıştı. Televizyonlarda da yayınlanan bu konuşmaya kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Bayram Meral'e görüşlerini sorduk.

MUTLU SON OLMAZ
Bayram Meral önce konuşmasında böyle bir cümle kullanmadığını, Bakan Kemal Derviş'e espri yaptığını söyledi. Arkasından da Derviş'in "Bu zam yapılsa dahi IMF tepki gösterir" şeklindeki sözlerine karşılık, "Eğer sıfır zam verirseniz işçi gelir sizi koltuğunuzdan atar" dediğini iddia etti.

Meral, "Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin nasıl gittiği" yönündeki sorumuzu ise şöyle yanıtladı:

"Hükümetin önerdiği bir kereye mahsus yüzde 18'lik zamla bu işin sonuçlandırılması imkansız. Ayrıca eşel-mobil sistemine de bugünkü ücretler üzerinden geçilmesi öneriliyor. Hükümet bunun üzerine bir de yüzde 5'lik refah payını kaldırmayı öneriyor. 'Evet' dediğimiz zaman yüzde 5 eksiye düşmüş olacağız. Hem zam vermiyor hem de refah payımızı kaldırıyorlar. Bu mantıkla mutlu son tablosu çıkmaz" dedi.

LEYLA ŞEN

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır