kapat
17.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

75 metre kalmıştı


Kemal İskender, geçen hafta Ankara'da eylem yapanların Başbakanlık'a 75 metre kala püskürtüldüğünü ifade ederek, "15 bin eylemci ayrıca Meclis'te oturum yapacaktı" dedi
Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, Başkent'i savaş alanına çeviren esnaf eyleminde polisin tutumunu değerlendirirken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. İskender, "Amaçları Başbakanlığı ve Meclis'i basmak hatta Meclis'te oturum yapmaktı. 15 bin eylemcinin Başbakanlığı basmasına 75 metre kalmıştı" dedi. Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, esnaf eylemini SABAH'a değerlendirdi.

Yakalanan sanıkların ifade tutanaklarında amaçlarının Tandoğan Meydanı'nda toplanır toplanmaz yürüyüşe geçmek olduğunu olduğunu vurgulayan İskender, eylem ile ilgili olarak, "Çok yorulduk. Çok zayiat verdik. Eylemciye karşı koymama ve zor kullanmama kararlılığı içindeydik. Eylemin ihalesini polise çıkartmak düşüncesi içinde olunduğunu fark ettik. Bir saatte 100 arkadaşımız yaralandı..." dedi.

ŞENDİLLER VE GRUBU
İskender, BBP'li Ökkeş Şendiller'in eyleme katılmasıyla ilgili olarak da "Yan sokaklardan gelen BBP eski Milletvekili Ökkeş Şendiller ile 500 kişilik arkadaşları iki barikat arasında eylem yapmaya başladı. Hem kendilerini iki barikat arasında güvenlikte tuttular, hem de olaylara karşı maddi ve psikolojik gücümüzü ikiye bölmeye çalıştılar. Bu gurubu da dağıttık. Polis ve Jandarma barikatını meydana doğru indirdik." dedi.

Eylemcilerin, Meclis ve Başbakanlık binasına yürümek için tekrar Kızılay'da toplandıklarını anlatan İskender, "Jandarma'nın tuttuğu Anıtkabir kapısının aşılması halinde büyük olaylar yaşanabilirdi" dedi. İskender bu konuda son barikatin önemine dikkat çekerek "Nitekim gözaltına alınanların ifadesinden de anlaşıldı ki amaçları Başbakanlık ve Meclis'i basmak, hatta Meclis'te oturum yapmaktı... 15 bin eylemcinin Başbakanlığı basmasına 75 metre kalmıştı." açıklamasını yaptı.

"TAHRİKLERE KAPILMADIK"
Son güçlerine kadar eylemcilere karşı koymamak için direnen polisin büyük bir görev yaptığına anlatan İskender, "Tahriklere kapılıp, infial içinde olmadık. Bizi yıldırmaya çalıştılar. Meydanda kalabalık polis görüntüsü de vermek istemedik. Son derecede sakin davrandık. Ateşli eylemci grubu püskürttükten sonra 4 bin kişilik gurubu abluka altına aldık ve bu şekilde dağılmalarını sağladık" dedi.

Taki DOĞAN

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır