kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Meclis'i işgal edeceklerdi


Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender gözaltına alınanların ifadelerinin tüyler ürpertici olduğunu belirterek "Niyetleri TBMM'yi işgal etmekti" dedi
Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, miting sonrası gözaltına alınan 131 kişinin ifadelerinden göstericilerin planının Kızılay'dan Meclis'e yürümek ve TBMM'yi işgal etmek olduğunun anlaşıldığını söyledi.

İskender, "Güvenlik kuvvetlerimiz faaliyetleriyle bu işin müsebbiplerini bulacak ve olayların ardına mutlaka inecektir" dedi. İfadelerde, "Meclis'e girip işgal edeceğiz" denildiğini belirten İskender, şöyle devam etti:

131 KİŞİDEN 58'i ESNAF
"Bu insanların beyanlarında tüyler ürpertici ifadeler var. Niyetleri TBMM'ye girmekmiş. Gözaltındaki 131 kişiden sadece 58'i esnaf. Diğerlerinin bir kısmı suç kaydı olan, örgütsel yapılanma içerisinde yer almış kişiler. Şunu açıklıkla söylemek istiyorum ki, olayların ardına ineceğiz. Polisin sabrını zorlamanın kimseye faydası yok."

İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Emniyet Genel Müdürü Turan Genç de dün Ankara Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne gelerek çevik kuvvet polislerini olaylarda gösterdikleri başarıdan dolayı kutladılar.

İstanbul'da 1 ay eylem yasak
ANKARA'dan sonra İstanbul Valiliği de kentte yapılacak toplantı ve eylemleri 1 ay süreyle yasakladı. Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada "Son günlerde esnaf ve sanatkarların sıkıntılı ekonomik durumu istismar edilmek istenmektedir. İllegal örgütler ve diğer bazı radikal kuruluşlar her türlü hainliği sergilemek için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor" denilerek Ankara ve Konya'daki olaylar örnek gösterildi. Açıklamada başta esnaf olmak üzere bütün vatandaşlar dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. İstanbul Valiliği kentte kanunsuz hiçbir eyleme müsaade edilmeyeceğini belirterek, meslek odalarından da üyelerini uyarmalarını talep etti.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır