kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Karayalçın istifa etti


Sosyal demokrasinin evrensel değerlerinin savunulmasında yine birlikte olacağımıza, belki de bir gün bir zeytin ağacının gölgesinde yine biraraya geleceğimize inanarak veda ediyorum...
CHP'de istifalar bitmiyor. Feshedilen SHP'nin eski genel başkanlarından Murat Karayalçın da dün CHP'den istifa edenler kervanına katıldı. Karayalçın istifa sebebini "Parti hukukuna ve parti içi demokrasiye aykırı uygulamalar" olarak açıkladı. Karayalçın, istifa dilekçesini dün üyesi olduğu CHP Çankaya İlçe Başkanlığı'na verdikten sonraki basın açıklamasında, böyle bir kararı almak zorunda kaldığı için çok üzgün olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "SHP-CHP birleşmesinin, üzerinden yaklaşık 6 yıl geçtiği halde, bugün hala bütünleşmenin sağlanamadığını üzülerek görüyorum. Şimdi yurttaşlarımızın bize, 'Madem ayrılacaktınız, neden birleştiniz?' sorusunu soracağını biliyorum. Dışişleri Bakanlığı'nı, Başbakan Yardımcılığı'nı ve yaşamım boyunca taşıdığım en onurlu sıfat olan SHP Genel Başkanlığı'nı, SHP-CHP birleşmesi için terk ettim. Sanırım bu yolla, bir siyasetçinin, 'kırmızı plakalarını, kadife koltuklarını' bırakabileceğimi gösterdim..."

ÇAKMUR DA İSTİFA EDİYOR
Murat Karayalçın'ın Ankara'daki dünkü istifasının yanısıra, Türkiye'nin tek kadın il belediye başkanı İris Şentürk de CHP'den istifa etti. Bu arada CHP'den yeni kopmalar da devam edecek. Bugün de İzmir eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur CHP'den ayrılacak. Erzincan'da ise partiye kayıtlı tüm üyeler bugün istifa ederek parti tabelasını il binasından indirecek. CHP'de daha önce de eski genel başkanlardan Erdal İnönü ile Aydın Güven Gürkan ile eski bakanlardan Mehmet Moğultay ve Ercan Karakaş istifa etmiş (Karakaş istifa sonrası ihraç da edildi) yine eski bakanlardan Fikri Sağlar da ihraç edilmişti.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır