kapat
13.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Ökkeş yine sahnede


Başkent'i savaş alanına çeviren esnaf eylemindeki provokasyon netleşirken miting görüntülerinde, 1978'de 111 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kahramanmaraş olaylarından yargılanan BBP'li Ökkeş Şendiller de çıktı.
Ankara Emniyeti, eylemlerde kışkırtıcı tavırlar sergilediği bilgisi üzerine Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ökkeş Şendiller hakkında suç duyurusunda bulundu. Miting sırasında polisle çatışan grubu yönlendirdiği ve kışkırttığı iddia edilen Şendiller hakkında Cumhuriyet Savcılığı'nın işlem yapması istendi.

Miting alanına 500-600 kişilik bir grupla geldiği belirlenen Şendiller'in yandaşları ile beraber "Esnaf buraya, Ya Allah bismillah, Allahu ekber" sloganları ile grubun polis barikatını aşma yönünde hareketlenmesini sağladığına dikkat çekildi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Ankara Emniyet Müdürü Kemal İskender, Şendiller ile ilgili suç duyurusunu doğrulayarak "Biz gerekeni yaptık. Ökkeş Şendiller ile ilgili durumu tahkikat evrakı ile birlikte savcılığa göndereceğiz " dedi.

İDAMDAN KURTULMUŞTU
Şendİller ise eyleme sabah saatlerinde katıldığını, 15 dakika kaldıktan sonra da ayrıldığını söyledi. Eylemden ve olaylardan mitingi düzenleyen Ankara Esnaf Odası Başkanı Ali Rıza Ercan'ı sorumlu tutan Şendiller, hakkında çıkartılan spekülasyonların da MHP kaynaklı olduğunu ima etti.

Şendiller, Yılmaz Güney filminin oynadığı bir sinemanın bombalanması sonucu çıkan Kahramanmaraş olayları davasından idama mahkum olmuş, daha sonra hakkındaki karar bozularak serbest kalmıştı. 1991'de Refah Partisi ile MHP arasında yapılan ittifak ile milletvekili olan Şendiller, Muhsin Yazıcıoğlu liderliğinde MHP'den kopup, Büyük Birlik Partisi'ni kurmuştu. BBP'de Genel Sekreterlik ve Genel Başkan yardımcılığı yapan Şendiller, daha sonraki seçimlerde de BBP-ANAP ittifakı sonucu ANAP listelerinden İzmir milletvekili adayı olmuş, ancak ANAP Şendiller'in aday olduğu bölgede büyük oy kaybına uğramıştı.

TİKKO VE DHKP-C
Ankara Emniyeti, mitingin arkasında yasadışı örgütlerin de olduğunu belirledi. Mitingi provoke edenlerin DHKP-C ve TİKKO militanları olduğu anlaşıldı. Belirlenen 78 DHKP-C'li ile 40 TİKKO militanı olduğunu ifade eden emniyet yetkilileri bunların olayların başlamasında en önemli unsurlar olduklarını vurguladılar. Gözaltındaki 131 gösterici arasında ise 1 TKP-ML'li, 1 DHKP-C'li, 2 PKK'lı, 1 TKP-ML Konferans üyesi, 1 TKİP, 1 DSİP ve 1 Müslüman Gençlik militanı olduğu kaydedildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, gözaltına alınan 131 kişinin mesleklerine göre dağılımı ise şöyle: İşçi (42), esnaf (58), boşta gezer (4), memur (3), öğrenci (13), diğer (10)...

MİTİNGLER ERTELENDİ
Ankara'da meydana gelen olaylar nedeniyle dün birçok ilde yapılması planlanan esnaf eylemi valilikler ve esnaf odalarının ortak kararıyla ertelendi. Samsun, Edirne, Çorum ve Düzce'de esnaf bu karara uyarak miting yapmadı. Amasya, Urfa ve Bursa'daki protesto gösterileri ise olaysız sona erdi.

 
Gündemi en çok nereden takip ediyorsunuz?

İnternet Haber Portalları
Günlük Gazete
Televizyon
Radyo

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır