kapat
12.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

İstifa hayırlı olmaz


İstifa çağrılarını değerlendiren Ecevit, "Koltuğa yapışık değilim, gerek görürsem ayrılırım" dedi ve ekledi: "Ama şimdi bir hükümet bunalımı memleket hayrına olmayacağı için görevde kalacağım"
Başbakan Bülent Ecevit, hükümete yönelik istifa çağrılarını değerlendirirken koltuk düşkünü olmadığını, ancak hükümet bunalımı yaratmamak için istifa etmeyeceğini açıkladı. Ecevit, DSP Meclis Grup toplantısında istifa çağrılarını, ara rejim söylentilerini ve sokak eylemlerini değerlendirdi. Ecevit, şunları söyledi:

"Benim bakanlık görevinde ve meşhur deyimle koltuğa yapışmak gibi bir eğilimim hiçbir zaman olmamıştır. Koltuk düşkünlüğüm yoktur ve seçimle geldiğim her görevden kendi isteğimle ayrıldım. 12 Mart 1971 askeri müdahalesi döneminde CHP Genel Sekreteriydim. Çok değer verdiğim önderimle ters düştüğüm için hiçbir baskı altında kalmaksızın görevinden ayrıldım. 1974'te Kıbrıs'la ilgili koalisyon ortağımızla anlaşmazlıktan dolayı başbakanlıktan ayrıldım. 1979'da ara seçim yenilgisine uğradığımız için zorlama altında bulunmadığımız halde ayrıldım. 12 Eylül sonrasında da değişik nedenlerle Genel Başkanlıktan ayrıldım. Hiç kimse topla tüfekle benim görevimden ayrılmamı istemedi, kendi özgür irademle ayrıldım. Şimdi de gerek görürsem ayrılırım. Ama şu sırada yeni bir hükümet arayışının bunun bir hükümet bunalımına dönüşmesinin memleket hayrına olmayacağını düşünüyorum ve onun için görevimde kalıyorum, kalacağım."

ESNAF EYLEMLERİ BİTMELİ
Esnafı rahatlatmak için çok sayıda önlem alındığını, buna rağmen mitinglerin sürdüğünü belirten Ecevit, "Bu yıl turizm son derece önemli. 10-12 milyar dolar gelir sağlama olanağı var. Fakat bu mitinglerde ölçü kaçacak olursa turizm olumsuz etkilenebilir" dedi. Başbakan, vatandaşların hükümete karşı olsalar bile Türkiye'yi turistik mevsimde güç durumda bırakmayacaklarına inandığını ifade etti. Ankara'daki esnaf eylemini ise "çok üzücü" olarak niteleyen Ecevit, "Bu tür toplantılar iyi niyetle başlamış olsa bile bunları yozlaştıranlar daima olacaktır. Bunların çıkacağı belliydi. Bu tür toplantılara son vermek gerektiğine inanıyorum. Hassas bir dönem geçiriyoruz. Dikkatli olmak gerekir" dedi.

DERVİŞ'E SONUNA KADAR DESTEK
Ecevit, TOBB'un istifa çağrısına yanıt verirken, TÜSİAD'ın istifa çağrılarının karşısında yer aldığını hatırlattı. Başbakan, istifa çağrıları yapanların hükümetin alternatifini ortaya koyamaları gerektiğini, ancak böyle bir açıklamanın şimdiye kadar yapılmadığını hatırlattı. Devlet Bakanı Kemal Derviş'e destek veren Ecevit, "Sayın Derviş görevi kabul ettikten sonra bir süre beraber çalışacağı arkadaşlardı saptamakta zorluk çekti. Onun için arkadaşımızın bu süreyi biraz uzatmak zorunda kalmasını anlayışla karşılamamız gerektiğine inanıyorum. Sayın Derviş'e desteğimizi sonuna kadar sürdürmeliyiz" dedi.

ECEVİT'E YOĞUN KORUMA
Başbakan Bülent Ecevit, dün Ankara'da yapılan esnaf yürüyüşü nedeniyle ek önlemlerle korundu. Ecevit'in yakın korumalarının çevresinde adeta bir etten duvar ördüğü görüldü. Ecevit'in Başbakanlığa ve Meclis'e geliş-gidişinde yaklaşık 30 polisin yakın koruması altında olduğu görüldü.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır