kapat
12.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Bankacılık yasası kabul edildi


Bankacılık sektörünün sorunlarını çözecek hükümleri içeren ve 2001 Mali Yılı Bütçe Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısı TBMM'de dün kabul edildi.
Yasa uyarına, kamu bankaları ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen bankaların görev zararlarının Hazine'ye devredilerek tasfiye edilmeleri sağlanacak.

TEŞEKKÜR ETTİ
Yasanın görüşmelerine sorumlu bakan olarak katılan Devlet Bakanı Kemal Derviş muhalefet partilerine programa destek çağrısında bulundu. Derviş, tasarının yasalaşmasının ardından, ekonomiden sorumlu bakan olarak milletvekillerine teşekkür etti. Yasa ile yeni borç yaratılmayacağını anlatan Bakan Derviş, "Heyecanlıydık iyi geçti sanıyorum. Çok önemli bir adım atılmış oldu. Amacımız zaten oluşmuş ve kamuya ait olan borçların görünür hale getirilmesidir. Yeniden borç almak değil azaltmaktır" diye konuştu. Tasarının yasalaşmasının ardından bakanlar ve iktidar partisi milletvekilleri Derviş'i tebrik etmek için sırayla girdi. Yasa ile Ziraat Bankası ve Halk Bankası'na esnaf ve çiftçiye düşük faizle kredi olarak verilmek üzere 400 trilyonluk ek kaynak aktarıldı. Bu kaynak görev zararı olarak yazılmayacak ve Hazine tarafından karşılanacak.

SOSYAL KONSEY
Ekonomik ve Sosyal Konseyin Kuruluşu, çalışma esas ve yöntemlerini belirleyen kanun tasarısı da Meclis'te benimsendi. Tasarının yasalaşması ile yasal bir zemine kavuşturulan konseyin Başkanlığını Başbakan yapacak. Konseyde işçi ve işveren temsilcilerinden üç başkan yardımcısı bulunacak.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır