|
|
 |
| |
|
Türk Hava Yolları'nın satışı için yol açılıyor
THY'ye kendi zammını yapma yetkisi sağlayan kanun Bakanlar Kurulu'nda. Artık tek engel Öksüz'ün imzası
Türk Hava Yolları'nın özelleştirilmesinin önünde en büyük engel olarak görülen Sivil Havacılık Kanunu'nda değişiklik içeren yasa taslağı Bakanlar Kurulu'na sunuldu. Kanun taslağında, uçuş tarifelerinin ruhsat sahibi tarafından belirlenerek, Ulaştırma Bakanlığı'na bildirildikten bir hafta sonra yürürlüğe girmesi öngörülüyor.
Devlet Bakanlığı tarafından hazırlanan ve tüm ruhsat sahibi hava taşıyıcılarının uçuş ve ücret tarifelerini "serbestçe belirlemelerinin" mümkün olacağı vurgulanan öneride, şu görüşlere yer verildi: "Mevcut yasada, ruhsat sahibi, kur uygulamaları hariç olmak üzere uçuş ve ücret tarifelerini Ulaştırma Bakanlığı'nın onayını almadan ve asgari 15 gün önce 3. kişilere duyurmadan yürürlüğe koyamaz hükmü bulunmaktadır. Bu durum, dinamik bir sektörde faaliyet gösteren ortaklığın, maliyetteki ani değişiklikler karşısında zarar etmesine neden olmaktadır" denildi.
Bakanlar Kurulu'na bugün sunulan Türk Sivil Havacılık Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun taslağında, bu konudaki önceki kanunun 25. maddesinde değişiklik öngörülüyor. Yapılacak değişiklikle ruhsat sahibinin, ücret tarifelerini ticari ve mali koşullara uygun olarak kendisinin belirleyeceği ve yürürlüğe koymadan bir iş günü önce kamuoyuna duyuracağı vurgulanıyor. Ayrıca değişiklik kanun taslağında, uçuş tarifelerinin de ruhsat sahibi tarafından belirlenerek Ulaştırma Bakanlığı'na bildirildikten bir hafta sonra yürürlüğe girmesi kararlaştırılıyor.
|
|
 |
|