kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Yalıkavak'ı kirletecek


İşadamı Jefi Kamhi'nin Bodrum Yalıkavak beldesinde yapımına 10 gün önce başlanan 400 yatlık marina inşaatına karşı çevreciler Şen başkanlığında toplandı
DYP İstanbul eski milletvekili ve işadamı Jefi Kamhi'nin Bodrum Yalıkavak beldesinde yapımına 10 gün önce başlanan 400 yatlık marina inşaatına yöre halkı ve çevreciler tepki gösterdi. İsyancıların başını ise Fenerbahçe eski kulüp başkanı Ali Şen çekti. Şen'in de aralarında bulunduğu Yalıkavaklılar liman pastanesinde Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu ile buluşarak tepkilerini dile getirdi. Toplantıyı düzenleyen Ali Şen Yalıkavak kirlenirse burada yaşamayı tercih etmeyeceğini söyledi. Şen, halkın ve sivil toplum örgütlerinin istemediği konularda tepki göstermeleri gerektiğini belirterek "Bozuk giden düzene dur demek lazım" dedi.

KİM, NE DEDİ?
Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu'nun vatandaşların görüşlerini dinlemeyi tercih ettiği toplantıda Ali Şen'in organizatörlüğü dikkat çekti. Toplam 70 bin 211 metrekarelik marinanın 7 bin metrekaresinin karada, 62 bin metrekaresinin denizde yapılacak yatırımlar olduğunu, ÇED raporunda incelediğini anlatan Bodrumlu mimar Ahmet Berk bin 848 metrekarelik kapalı alana yaklaşık 70 işyerinin yapılacağına dikkati çekti. Mimar Ahmet Berk şu anda Yalıkavak'ta yer alan işyerlerinin toplamının bu marinada yapılacaklar kadar olduğunu vurguladı. Bodrum Habitat Çevre Kozası üyeleri Yalıkavak limanının doğal ortamı bozacağını belirterek korunma altına alınmış olan fokların yaşam alanlarını tehdit edeceğini öne sürdü. Çevreci Saynur Gelendost da Jefi Kamhi'nin marinasının çevre cinayeti olduğunu söyleyerek, "ÇED raporu tamamen yanıltıcı, dava edeceğiz" diye konuştu. Bazı Yalıkavaklılar ise marinanın kendilerine iş olanağı sağlayacağını belirterek yapılmasını istedi.

Marinanın proje müdürü söz verdi:

KİRLETMEYECEĞİZ
Bodrum Yalıkavak Yat Limanı Yatırımları Anonim Şirketi nin proje Müdürü İnşaat Mühendisi Ziya Yılmaz ise yapılacak projenin Yalıkavak koyunu kesinlikle kirletmeyeceğini belirterek, Marinada bulunan tüm iskele ve köprülerin yüzer olduğunu denizin akıntısını engelleyen setler oluşturmayacağını söyledi. 1994 senesinde başlayan proje çalışmalarının da iki ay önce tüm ruhsatların tamamlandığını anlatan Yılmaz Marinanın iki yıl içinde tamamlanacağını söyledi Yapılacak olan 400 yat kapasiteli marinanın önündeki sığlık alanın doldurularak, tatlısu havuzu ve helikopter pistide yer alacak.

Zeki ÖZKESKİN

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır