|
|
 |
| |
|
|

Siyah ve beyaz
Sorarsınız ya; "Maç ne olur?" Suratınıza boş boş bakıp cevap verirler, "Maç 90 dakika herşey olabilir" diye. Tam öyle bir maç. İlk yarı bittiğinde G.Saray, oksijen çadırına girmiş. Bir kolundan serum bağlanmış, zor nefes alıyor... Bu anlarda herkes aynı şeyi konuşuyor: "Maç tehir olsaydı böyle olmazdı, yorgunluk var."
İlk yarıda bir Real seyrediyoruz mükemmel. Her tarafı tıkır tıkır işleyen bir dişli. Solda Roberto Carlos, sağda Figo cirit atıyorlar. Hagi, yapılan faulde Collina ile itiraz muhabbetine dalmış. Diğer arkadaşları da topa bakacaklarına ona bakıyorlar, dikkatleri dağılıyor. Realli futbolcular durmuyor, bir orta, bir kafa: 1-0.
Sonra Okan yere düşüyor, hakeme "Rakibime niye sarı kart göstermedin?" diyor. Collina da "Madem sarı kart istiyorsun" deyip kartı Okan'ın suratına geçiriyor. G.Saraylılar hâlâ Collina'yı Türk hakemleriyle karıştırıyor.
Makelele yürüye yürüye attı
Real Madrid ilk yarıda futbolu satranç gibi oynuyor. Attıkları ikinci gol, yine müthiş hatalarla dolu. 40 metre bir taç, Makelele göbekten 35 metre depar atıyor, yürüye yürüye golünü atıyor. Yine ilk 45 dakikada G.Saray'ın yaptığı bütün hücumlarda Real defansından dönen hiçbir topu G.Saraylılar alamıyor.
Devreye giriyoruz, herkesin kafasında bir soru işareti var. Roberto Carlos çok çabuk. O kanatta mızrak gibi batıyor. Acaba, Fatih oyuna girse işin rengi değişir mi? Tribündekilerin bir kısmı, "Fatih varken Capone oynar mı?" diyorlar.
Nitekim Lucescu da Fatih'i oyuna alarak başlıyor. Ve o ilk yarıdaki G.Saray gidiyor, o bildiğimiz mükemmel G.Saray geliyor. Sağda Fatih, hem defansta hem hücumda 10 numaralık işler yapıyor. Ona sol tarafta Hasan da uyunca bu sefer Real teklemeye başlıyor. Dün özellikle ikinci yarıda Hasan Şaş'ı görünce bu çocuktan şüphelendim. Tahmin ediyorum, onun yediği bonfile herhalde deli danadan bir parça. Bu kez G.Saray tıkır tıkır işlemeye başlıyor. Sarı-kırmızılılar, ikinci yarıda neredeyse sıfır hatayla oynuyor.
Skor, Real'i rahatsız eder
Hani G.Saray yorgundu... Hiç değil. Bu yarı havasını buluyor. Böyle maçlarda çok fazla bireysel hataya giremeyiz. Bunlar yenen gollere tesir ederler ama bütün takımın yardımlaşması, hırsı, isteği işi bitirir.
Collina, tecrübesine ve adına yakışır maç yönetti. 3-2 G.Saray için 1-0'dan daha kötü bir netice. Ama olsun. Bu skor Real Madrid'i Bernabeu'da maça çıkarken rahatsız edecektir.
|
|
 |
|