kapat
04.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Alman'dan Türk milliyetçiliği


Mercedes-Benz Türk'ün Alman patronundan krize miliyetçi yaklaşım: Fiyatları devalüasyona göre artırmayın
Yaşanan ekonomik krize, Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Dr. Till Becker'dan farklı bir yorum geldi. Dr. Becker krizin doğru konumlanmak için bir fırsat olduğunu vurgulayarak, "Herşeyin fiyatını devalüasyona göre artırmamak, enflasyonu düşük tutabilmek lazım.

Kısa dönemli egoizm ile uzun dönemli vatanseverliğin arasındaki fark da bu zaten" dedi. Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray Kamyon fabrikasında üretimine başlanan yeni ağır sınıf kamyon Axor'un tanıtım toplantısında konuşan Becker, ekonomik krizi değerlendirdi. Türkiye'de piyasanın günden güne, aydan aya değişen bir özelliğe sahip olduğunu kaydeden Becker, halen hiçkimsenin durumdan memnun olmadığını, finansal yükler ve stok baskısı gibi unsurların etkili olduğunu söyledi.

SANAYİYE DESTEK
Dr. Becker, Aksaray fabrikasına 150 milyon mark tutarında yatırım yapıldığını ifade ederek, kapasitenin yıllık 10 bin adede çıkarıldığını kaydetti. Becker, şöyle devam etti: "Yan sanayiye büyük önem veriyoruz. Firmaların Almanya'daki fabrikalara teslimat yapabilecek duruma gelmelerini istiyoruz. Türkiye ile uluslararası sanayi arasında bir nevi çöpçatan olmak istiyoruz."

Mercedes'ten kriz yorumu
* Herşeyin fiyatını devalüasyona göre artırmamak lazım. Kısa dönemli egoizm ile uzun dönemli vatanseverliğin arasındaki fark da bu zaten.

* Öyle bir ekonomik paket hazırlanmalı ki, insanların şimdiden 'geleceğe yatırım yapmanın tam zamanı' demeli.

*Parasını yurtdışına çıkaran dostlarımız var, bu paralar geri getirilmeli.

* Daha fazla yatırımcıyı çekmeliyiz. Bunu hükümetin desteği olmadan yapamayız.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır