|
|
 |
| |
|
Erin'in son zaferi
'Erin Brockovich' filmiyle bir anda zengin olan Erin Brockovich, bu kez kendisinden şantajla 310 bin dolar isteyen avukatı suçüstü yakalattı
Julia Roberts'a Oscar kazandıran "Erin Brockovich" filminin gerçek kahramanı Erin Brockovich'e şantaj yapan avukat John Reiner, Los Angeles'ta yakalanarak yargılandı. Brockovich ile avukatı Ed Masry'den şantajla 310 bin dolar ( 370 milyar lira) almaya çalışan ve cezası 2 Mayıs'ta açıklanacak olan Reiner'in 3 yıla kadar hapsi isteniyor.
FİLMDEN SONRA ŞANTAJ
Film sayesinde bir anda ünlü olan Erin Brockovich, rekor gişe yapan filmin yapımcı şirketi Universal stüdyosundan yüklü bir ücret alıp zengin olmuştu. İşte bundan sonra Brockovich'in eski kocası Shawn Brown, bir dostu ve avukat John Reiner, kendisine şantaj yapmaya başladı. Avukat Brockovich'in "iyi bir anne olmadığını" ve "yanında çalıştığı yaşlı avukat ile cinsel ilişkiye girdiğini" iddia ederek bunu dedikodu dergilerine vereceklerini söyledi. Susmak için ise 310 bin dolar talep etti.
ESKİ KOCA SERBEST
Bunun üzerine durumu polise bildiren Brockovich tıpkı filmdeki gibi düşmanlarıyla mücadele etti. 68 yaşındaki avukatı Marsy ile birlikte şantaj konuşmalarını teybe aldı ve paranın verilmesi sırasında polise baskın yaptırarak eski koca ile dostu adına konuşan avukat Reiner'i yakalattı. Polis eski koca ve dostu hakkında işlem yapmazken, avukatı mahkemeye verdi. Brockovich ile avukatı Masry 333 milyon dolarlık çevre kirletme davasını kazandıktan sonra, bunun filme çekilmesi üzerine servetini artırmıştı. Ancak filmden sonra herkesin para istediğini söyleyen avukat Masry, "Bir anda herkesin hedefi haline geldik" dedi.
Safter YILMAZ
|
|
 |
|