kapat
01.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Mahkeme afta şaştı


Af yasası konusunda Anayasa Mahkemesi'ne itiraz yağarken, polis yanlışlıkla salıverilen 25 mahkumun peşine düştü
Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Şartla Salıverilme ve Cezaların Ertelenmesine İlişkin Yasa'yı yanlış yorumlaması sonucu aralarında müebbet hapse mahkum edilen 25 hükümlünün tahliye edildiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, 17 Ağustos depremi sırasında Adapazarı E Tipi Cezaevi'nin yıkılması sonucu hükümlüler, Bolu ve çevre illerdeki cezaevlerine gönderildi. 4616 sayılı Şartla Salıverilme ve Cezaların Ertelenmesine İlişkin Yasa'nın çıkarılmasından sonra hükümlülerin dosyalarını inceleyen Bolu Ağır Ceza Mahkemesi, aralarında müebbet hapis cezası bile bulunan 25 hükümlüyü tahliye etti. Tahliyelerden sonra hükümlülerin dava dosyaları, Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'na geri gönderildiğinde Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nin yaptığı yanlışlık ortaya çıktı.

POLİS HER YERDE ARIYOR
Tahliye edilen hükümlülerin dava dosyalarını tek tek inceleyen Cumhuriyet Savcılığı hatanın düzeltilmesi için Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Ancak mahkeme yasayı yorumlama şeklini değiştirmeyince, Sakarya Cumhuriyet Savcılığı bu kez en yakın ağır ceza mahkemesine başvurarak itirazda bulundu. Düzce Ağır Ceza Mahkemesi tahliyelerin yanlışlıkla yapıldığı görüşünü bildirince polis yeniden serbest bırakılan hükümlülerin peşine düştü.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır