|
|
 |
| |
|
44 kişilik adada tecavüzcü kayıp!
Güney Pasifik Okyanusu'ndaki Yeni Zelanda'ya bağlı minik Pitcairn adasında tecavüz şaşkınlığı yaşanıyor.
Sadece 44 kişinin yaşadığı adada 1 kişinin tecavüze uğraması ve 15 kişinin cinsel tacize uğradığı iddiasıyla şikayetçi olması üzerine Yeni Zelanda ve İngiliz polisi seferber oldu.
Ancak soruşturmanın başlamasının üzerinden 1 yılı aşkın zaman geçmesine rağmen adanın sapığı halen bulunamadı.
TACİZLER ARTTI
Soruşturma 1999 yılı sonunda 1 kadının tecavüze uğraması üzerine başladı. Olayı araştırmakla görevlendirilen İngiliz dedektifler bütün çabalarına rağmen minik adadaki tecavüzcüyü bulamadılar.
Dahası geçen zaman içerisinde 15 kişi daha cinsel tacize uğradı. İngiliz dedektiflerin başarılı olamaması üzerine Yeni Zelanda polis teşkilatından cinsel suçlar konusunda uzman dedektifler de adaya gönderildi. Fakat onlar da henüz bir sonuca ulaşamadı.
İKİNCİ YARGILAMA
Dedektifler sapığı bulabilirlerse adanın tarihindeki ikinci yargılama gerçekleşecek. Ancak bu yargılama adada yaşayanların göreceği ilk yargılama olacak. Çünkü Pitcairn adası araştırma merkezinin kayıtlarına göre adadaki tek yargılama bundan 104 yıl önce Harry Albert Christian adlı denizcinin karısını ve çocuğunu öldürmesi üzerine gerçekleşmişti.
|
|
 |
|