|
|
 |
| |
|
'Arabesk yaşam'ın nedeni cinsel sorunlar
Uzmanlar, Türkiye'de kadın-erkek birçok yetişkinin şiddet ve mutsuzluk içeren arabesk yaşamını cinsel sorunlara bağlıyor
Kabul etmemiz gerekir ki cinsellik ve cinsel problemler hakkında asla konuşmayan bir milletiz. Problemleri sadece kendimizin yaşadığını düşünüp profesyonel yardıma başvurmuyoruz. Uzmanlar, psikolojik dengenin en temel unsuru olan cinselliği, sağlıklı olarak yaşamayan insanların ruhsal sağlığının da yerinde olmadığı konusunda hemfikir.
PROBLEMLİYİZ
Psikologlar, Türk toplumunda yaşanan mutsuzluğun, şiddetin ve arabesk yaşamın sebebinin cinsellik olabileceğini düşünüyor. Türk Androloji Derneği'nin yaptığı bir araştırmaya göre erkeklerin cinsel problemlerinin başında ereksiyon problemi geliyor. Araştırmaya göre bu problem 40 yaş sonrasındaki 6 milyon erkekte var.
Yapılan araştırmalar kadınların en büyük probleminin vajinismus (cinsel ilişki anında kasılma) olduğunu ortaya koyuyor. Toplumda kadınlara olan cinsel baskıdan, cinselliğin yanlış ve korkutucu anlatılmasından kaynaklanan bu problemi yaşayan kadınların psikologlardan önce psikiyatristlere danışması gerekiyor. Zira dingin ruh haliyle tedavi daha etkili.
|
|
 |
|