|
|
 |
| |
|
Kurye kızın bedduası!
Uyuşturucu kuryeliği suçundan gözaltına alınan Melek Dadairşah adlı genç kız, kendisini eroine alıştıranlara DGM'de lanet yağdırdı
İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih ve Taksim'de uyuşturucu madde sattığı belirlenen Nijeryalı 4 kişi ile onların kuryeliğini yapan Melek Dadairşah'ı gözaltına aldı. Sanıkların üzerlerinde yapılan aramada 10 gram eroin ele geçirildi.
Soruşturmanın tamamlanmasından sonra 5 sanık İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne gönderildi. Makedonya'dan göçmen olarak gelen 20 yaşındaki Melek Dadairşah, duruşma saatini beklerken aniden fenalaştı. Eroin krizine getiren Dadairşah, tir tir titremeye başladı. Bir süre sonra yeniden DGM nezarethanesine getirilen genç kız, tekrar krize girdi. Bu kez ağır bir kriz geçiren Dadairşah, hemen Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı. Eroin bağımlısı genç kız, yapılan müdahaleden sonra ifade vermek üzere DGM'de hakim karşısına çıkartıldı.
ZORLA KURYE OLDUM
Anne ve babasının ayrılmasından sonra kötü bir çevreye girdiğini belirten Dadairşah, acı öyküsünü şöyle anlattı: "Eroinle beni girdiğim o kötü çevre tanıştırdı. Beni bağımlı yaptıktan sonra eroin vermemeye başladılar. Kendilerine kuryelik yapmam halinde uyuşturucu vereceklerini söylediler. Çaresiz kabul ettim. Bazen de gece kulüplerinde ve barlarda uyuşturucu parası bulabilmek için az miktarda eroin pazarladım. Nerden bulaştım bu işe! Beni bu illete alıştıranların Allah belasını versin."
Melek Dadairşah'ın, gözaltına alınan Nijeryalı sanıklardan Arthur Anerona ile birlikte olduğu ve onun verdiği eroinleri pazarladığı ortaya çıktı. Mahkeme heyeti, 5 sanığın da tutuklanmasına karar verdi. Melek Dadairşah, Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne gönderilirken, diğer 4 sanık ise Bayrampaşa Cezaevi'ne konuldu.
Salih AYDIN-Veli SARIBOĞA-SHA
|
|
 |
|