|
|
 |
| |
|
İyi ki burayı görmediler
Olimpiyat heyeti soğutma-ısıtma sistemi yapılamadığı için çürüyen buz pateni tesisini gezseydi İstanbul 2008 tamamen hayal olacaktı
Olimpiyatı yapmak istiyorsak bu tesisin mutlaka bitirilmesi lazım. Ancak bizim maddi gücümüz yetersiz. Hayırsever ve sporsever işadamlarının yardım eli uzatmasını bekliyoruz. El ele verirsek İstanbul örnek bir tesis kazanacak
İÇİŞLERİ Bakanı Saadettin Tantan'ın Fatih Belediye Başkanlığı döneminde yapımına başlayıp daha sonra İl Spor Müdürlüğü'ne devrettiği Silivrikapı'daki buz pateni salonu, ısıtma-soğutma sisteminin yapımına para bulunamadığı için çürüyor. İl Spor Müdürlüğü'nün kaba inşaatını ve çatısını tamamladığı tesisin ısıtma-soğutma sistemi için 700 milyar liralık kaynak bir türlü bulunamıyor.
HEBA OLACAK
2008 Olimpayatları'na aday olan İstanbul'un bu tesisin yapımını mutlaka tamamlaması gerektiğini söyleyen İl Spor Müdürü Vedat Bayram, "Eğer bu gerçekleşmezse yaklaşık 3 trilyonluk tesis heba olup gidecek" diye konuşuyor. Surların gölgesinde kaldığı için sponsorların desteğe yanaşmadığı tesisin tamamlanması amacıyla tüm kurum ve kuruluşlara bir kez daha çağrıda bulunan Bayram, "Eğer 700 milyar lira bulunursa İstanbul her açıdan örnek bir komplekse kavuşacak. Zaten olimpiyat yapacaksak böyle bir tesisi mutlaka kente kazandırmak durumundayız" diyor.
İŞADAMLARINA ÇAĞRI
Kompleksin yanındaki futbol sahasını da kendi imkanları ile tamamladıklarını belirten Vedat Bayram, şunları söylüyor: "Tesisin temelinin atılmasından bu yana 6 yıl geçti. Bu sürede tamamlanmamış olması kabul edilebilecek bir durum değil. İçişleri Bakanı'mızın İstanbul'a kazandırmak için ilk adımını attığı ancak imkanları sınırlı olduğu için bize devrettiği spor merkezi, adını yaşatmak isteyen işadamlarının yardım eli uzatmasını bekliyor. Gelecek adına, çocuklarımız adına bu tesisi mutlaka tamamlamamız gerekiyor."
RAMAZAN YAZGAN
|
|
 |
|