kapat
28.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Çeçen gelinler geldi


Sydney Oimpiyatları'nda Türkiye'yi başarıyla temsil eden Çeçen asıllı judocular, eşlerini de İstanbul'a getirerek yeni hayat için kolları sıvadılar
Yapdıkları sporla Türkiye'nin adını dünyada duyuran Çeçen asıllı judocular Hüseyin Özkan, Salim Abanoz ve Selim Tataroğlu, spor çalışmalarının yanısıra bugünlerde farklı bir telaş içine girdi. Türkiye'nin gururu üç sporcu, Çeçenistan'da hayatlarını birleştirdikleri eşlerini de alarak İstanbul'a geldiler ve kendilerine yeni bir hayat kurmak için kolları sıvadılar. Ev kiralamak kolay oldu ama içini doldurmak zordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor bünyesinde judo yapan, Çeçen asıllı judocular Hüseyin Özkan, Selim Tataroğlu ve Salim Abanoz daha çiçeği burnunda evliler. İçlerinde en eskisi 1999 sonunda evlenen Salim Abanoz. Yaklaşık 9 ay önce eşi Zulfiye'yi Çeçenistan'dan İstanbul'a getiren Salim Abanoz'un 1.5 ay önce de Tanzila adında bir kızı olmuş. Sefaköy'de 70 milyon liraya kiraladığı evde İstanbul'a alışmaya çalışan Salim-Zülfiye Abanoz çiftinin iki de misafiri bulunuyor; henüz iki aylık evli Hüseyin ve Ruzana Özkan çifti.

OLİMPİYATLARDA ALTIN
Sydney Olimpiyatları'nda, erkekler 66 kiloda Türkiye'ye altın madalya sevincini yaşatan Hüseyin Özkan, 1.5 aylık eşiyle Avcılar'da tuttukları evi düzenlemeye çalışıyorlar. Henüz hiç eşyaları olmadığını söyleyen Hüseyin Özkan, "Bir odayı düzenledik. Yavaş yavaş içine diğer eşyaları alacağız. Ama o zamana kadar Salimler'e misafir olacağız" diyor.

Selim Tataroğlu'nun evliliği de henüz 1 yıllık. Eşi Makka'yı geçen ay Çeçenistan'dan getiren dev cüsseli judocu Selim Tataroğlu da Avcılar'da arkadaşı Hüseyin'in evine yakın bir ev tutmuş. O da tıpkı arkadaşı gibi evinin ihtiyaçlarını karşılayarak yerleşmeye çalışıyor.

TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR
Arkadaşlarını misafir etmekten mutluluk duyduğunu ancak kendisinin de gerekli eşyaları almakta zorlandığını anlatan Salim Abanoz, "Birgün 0535 726 00 09 numaralı cep telefonum çaldı. Arayan, bizi yakından takip eden bir vatandaştı. Evimizi kurmakta sıkıntı çektiğimiz duymuş. Onun yardımı sayesinde küçük kızımın bazı ihtiyaçlarını karşıladık" diyerek Türk halkına teşekkürlerini iletiyor. Hüseyin Özkan, Salim Abanoz ve Selim Tataroğlu, yeterli ilgiyi görmemekten ve yeni nesilin iyi yetiştirilmemesinden şikayetçiler.

Recai KÖMÜR

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır