kapat
25.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

İnternetten şarabı ucuza alın


Kolay bulunmayan şarapları makul fiyatlara satın almak için internet harika bir olanak. Hem de kapınıza kadar geliyor
Gazetelerin ekonomi sayfaları "yılın kazıkçıları"nı seçecek olsalar, eminim ki listenin üst sıraları bazı Tekel bayileri ve lüks marketlerle dolar. Zira çok az mağaza bire aldığını üçe, dörde satabilir... Oysa bugün büyük şehirlerin lüks semtlerindeki Tekel bayilerinden ya da mezecilerden bir şişe Kavaklıdere Kalecik Karası ya da Sarafin Cabernet Sauvignon almaya kalkın, fiyatı duyunca kulaklarınıza inanamazsınız. 10 milyon liraya aldığını otuz milyona satanlar mı istersiniz, kırk milyon isteyenler mi... Üstelik şaraplar çoğu kez mantarları hava alacak şekilde dik durur, ışığa maruz kalır, bozulmaları için elden gelen yapılır! Batı ülkelerindeki gibi şarabı uygun ısı ve nemde saklayıp ışığa maruz bırakmayan kav dolapları bu dükkânlarda yoktur.

ÖZEL KADEHLE
İşte kaliteli şaraplara meraklıysanız ve bunlar canınızı sıkıyorsa, internet iyi bir alternatif. Kavaklıdere'nin web sitesinde Kalecik Karası da satılıyor. Yine Sarafin'in web sitesinde de Cabernet Sauvignon 11.5 milyon, Chardonnay ise 9 milyon 300 bin lira. Sarafin'in sitesinde ayrıca her şarap türüne uygun kadehler üreten Riedel kristallerinin özel kadehleri de satışa sunuluyor. İzmir'in büyük şarap üreticisi Sevilen'in de bir internet sitesi var ve son derece dinamik tasarlanmış, zengin görselliğe sahip bu siteden de sipariş mümkün.

Kaliteli şarap butikleri de bu olanaktan yararlanıyorlar. Nitekim Türkiye'nin en zengin şarap portföyüne sahip şarap butiği Cihangir'deki La Cave'ın web sitesinden, tam 80 çeşit şarap ısmarlayabiliyorsunuz. Şarap aksesuvarları ve özel mezeler de cabası... Eğer merakınız Türk şaraplarından çok yabancı şaraplar ise, ısmarlama için olmasa da merak ettiğiniz şaraplarla ilgili konsantre bilgiler almak için iki saygın uluslararası şarap dergisinin, İngiliz Decanter ile Amerikan Wine Spectator'un web sitelerinden yararlanabilirsiniz.

BAĞ KEYFİ AYRI
Son zamanlarda okurlardan sık sık "İnternetten şarabı öğrenebileceğimiz web sitelerinin adreslerini yayınlayabilir misiniz?" yollu e-mailler alıyorum. Hayır sevgili okurlar, internetten şarabı öğrenemezsiniz. Ayakkabınızı bağ toprağına bulamadan, kampanya zamanı sıkılan taze şıranın kokusunu ciğerlerinize çekmeden, genç şarabın nefis kokularıyla kendinizden geçip, yıllanmış şarapların derin tadıyla orgazma ulaşmadan, şarabın dünyasına giremezsiniz. Ama internetin yararlarını da inkâr edecek değilim. Kaliteli şarapları alırken daha az kazık yemeyi sağlayabilir...

ŞARAP SİTELERİ
http://www.kavaklidere.com

http://www.sarafin.com

http://www.sevilengroup.com

http://www.laacavesarap.com

http://www.keyifshop.com

http://www.decanter.com

http://www.winespectator.com

Mehmet Yalçın

myalcin@turk.net

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır