kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

KISA KISA KISA


MHP'lilere 'demeç' yasağı
Tarım Bakanı MHP'li Hüsnü Yusuf Gökalp'in suçlamalarına ANAP'ın tepkisi sonuç verdi. Başbakan Bülent Ecevit dün Gökalp'in katılmadığı Bakanlar Kurulu'nda koalisyonda uyumun önemini vurguladı. Devlet Bahçeli de, MHP'li bakanlara genelge yayınlayıp, "Kriz döneminde yanlış tartışmalara fırsat vermemek için bakanlık faaliyetleriyle ilgili olarak kamuoyuna aydınlatma amacı dışında siyasi demeçte bulunmamaları" talimatı verdi.

Taliban'ı tanıyan ülkelere 'sınır'
Ankara, BM Güvenlik Konseyi'nin kararı doğrultusunda, Taliban yönetimine karşı ağır önlemler alacak. Başbakan Bülent Ecevit, bir genelge yayımlayarak Taliban yönetimiyle her türlü ilişkinin kesilmesini, Taliban'la diplomatik ilişkisi bulunan ülkelerdeki diplomat sayısının da azaltılmasını istedi. Bu çerçevede Taliban'ı tanıyan "dost" Pakistan ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'daki misyonlarda görevlilerin sayısı da azaltılacak.

Tayyip Erdoğan Derviş'i izliyor
FP'nin yenilikçi grubunun yasaklı lideri Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Kemal Derviş'i yakın takibe aldı. Erdoğan, www.rterdogan.com adresli sitesinde güncel konularda bir anket hazırladı. "Sizce Dünya Bankası kökenli Kemal Derviş ekonomik sorunları çözmede ne derece başarılı olur?" diye soran Erdoğan, yeni oluşumun sinyalini veren bir de mesaj yayınladı. Erdoğan, "Siyasete yeni kan ve oluşumlara ihtiyaç var" dedi.

Veliaht yok Ecevit'le devam
DSP Kongresi 29 Nisan'da yapılıyor. Genel Başkan Bülent Ecevit'in yeniden aday olacağı kongrede başka bir adayın çıkması beklenmiyor. DSP yönetimi de "Veliaht" arandığı haberlerini yalanladı. Kongre için FP'nin kongresini yaptığı Ankara Belediyesi'ne bağlı ASKİ Spor Salonu kiralandı. Kongre ilanları bugün SABAH ve Milliyet'te yayınlanacak. Çoğunluk olmazsa ikinci toplantı bir saat sonra yapılacak.

FP suni coşku peşinde
FP yönetimi, sönük geçen Meclis grup toplantılarını canlandırmak için bir dizi önlem aldı. Milletvekillerini devamsızlık yapmamaları için uyaran FP, milletvekili danışmanlarının toplantılara katılmasını ve de "coşkuyla alkışlamaları"nı tembihlendi. FP ayrıca her hafta farklı bir teşkilattan 250-300 kişiyi de grup toplantılarına getirmeye başladı. Toplantıya katılacakların enaz dörtte birinin kadın olması istendi.

Sezer, Sökmenoğlu'na yerini ayrıntılı bilgilerle bırakıyor
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, TBMM Başkanı'na vekalet eden Murat Sökmenoğlu ile rekor sayılacak kadar uzun bir görüşme yaptı. 3 - 5 Nisan'da Hollanda'ya gidecek olan Sezer, yerine vekalet edecek olan Sökmenoğlu ile 1 saat 20 dakika süren bir görüşme yaptı. Sezer, Cumhurbaşkanlığı'na oturacak olan Sökmenoğlu'na gündeme ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

Hasan Celal Güzel Başsavcı'ya meydan okuyor
Yargay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, 312 mahkumu Hasan Celal Güzel'i ihraç etmeyen YDP'ye ihtar verilmesini istedi. Anayasa Mahkemesi'nin ihtarına uyulmazsa, YDP hakkında kapatma davası açılacak. Güzel ise YDP'den istifa etmeyeceğini açıkladı ve kapatma davasının reddedileceğini savundu.

Osman Öcalan: Dağlardan bıktım
Terör örgütü PKK'nın sözde Başkanlık Konseyi üyelerinden terörist Osman Öcalan'ın, dağlarda dolaşmaktan bıktığını itiraf ederek, "Ben burada ıstırap içinde yaşıyorum" dediği öğrenildi. Kandil Dağı'nda, sözde Başkanlık Konseyi'nin 17 Mart'taki toplantısında, terörist arkadaşlarına dert yanan Öcalan'ın "20 yıldır dağlarda yaşıyorum. Açıkçası dağlarda dolaşmaktan, evsizlikten sıkıldım. Ben burada ıstırap içinde yaşıyorum. Ağabeyimin hayatı cazip geliyor" dediği öne sürüldü. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın da Şanlıurfa'daki terör olaylarıyla ilgili ifadesinin alınacağı bildirildi.

Beyaz Enerji Soma'ya uzandı
Beyaz Enerji Operasyonu kapsamında Manisa'nın Soma-B Termik Santralı Genel Müdürü'nün ve iki yardımcısının İzmir DGM'nin talimatıyla ifadesi alındı. Dün saat 09.30 sıralarında İzmir plakalı dört araç ve 14 kişiden oluşan sivil ekip Soma Termik Santralı'na geldi. Santralın dört girişi jandarma ekipleri tarafından tutularak, giriş ve çıkışlar yasaklandı. Daha sonra jandarma tarafından karakola götürülen Çarıkçı ve 2 yardımcısının ifadesi alınırken, santraldeki dosyalar da incelendi. Çarıkçı ve 2 yardımcısı ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Gemici'den kadınlara özel önlem sözü
Devlet Bakanı Hasan Gemici, kadınlara yönelik özel önlem politikalarını yaşama geçirmek üzere Anayasa'nın 10. maddesinde değişiklikler yapılmasının Türkiye'nin kısa vadeli hedefleri arasında yer aldığını bildirdi.

Türk: 78 cezaevinde oda sistemine geçilecek
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, şu ana kadar açlık grevindeki 38 mahkumun hastaneye kaldırıldığın belirterek yıl sonuna kadar 78 cezaevinde koğuş sisteminden oda sistemine geçişi öngördüklerini söyledi.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır