kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bayram'a jet ihraç


Adı cinayet, tarihi eser kaçakçılığı ve en son da Picasso hırsızlığına karışan Van Milletvekili Mustafa Bayram'ın dokunulmazlık dosyasının TBMM Genel Kurul'a indirilmesi kararı alındı
Tarihi eser kaçakçılığı ve adam öldürme suçlarından dolayı daha önce hakkında dava açılan ancak dokunulmazlığı yüzünden hakim önüne çıkarılamayan Van bağımsız Milletvekili Mustafa Bayram'ın son olarak Picasso'nun iki tablosunu kaçak yollardan satarken suçüstü polise yakalanması, Meclis'te bardağı taşıran son damla oldu. TBMM Danışma Kurulu, Bayram hakkındaki dokunulmazlık dosyalarının öne çekilmesini kararlaştırdı. Bayram'ın Genel Kurul gündeminde 25. ve 161. sıralarda bulunan dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin iki ayrı raporu bugün görüşme kararı aldı.

ATEŞİ SÖKMENOĞLU YAKTI
Konuyu Danışma Kurulu toplantısına taşıyan isim TBMM Başkan Vekili Murat Sökmenoğlu oldu. Sökmenoğlu, "Bu tür insanlar yüzünden Meclisin itibarı ayaklar altına alınıyor. Bu adamın dokunulmazlık dosyalarını bir an önce ele alıp mahkemeye gönderelim" dedi.

Sökmenoğlu'nun önerisini 5 partinin grup başkanvekili de oy birliği ile kabul etti. ANAP'lı Zeki Çakan, "Bu tür suçlara karışmış milletvekilleri Meclisin itibarını sarsıyor. Bir an önce yargı önüne çıkaralı" diye konuştu. DSP'li Aydın Tümen ve MHP'li İsmail Köse de Bayram'ın Meclisin itibarına gölge düşürdüğüne işaret ederek, dokunulmazlığının kaldırılmasını istediler. Bu öneri, muhalefet partileri DYP ve FP'den de destek gördü.

18 Nisan seçimlerinde FP'den Meclis'e giren, 16 Mayıs 1999'da ise partisinden istifa edern Bayram'ın dokunulmazlığının kaldırılabilmesi için, 276 oy gerekiyor. Dokunulmazlığı kaldırılırsa ve yargılama sonunda mahkemenin cezaya hükmederse cezanın infazı Bayram'ın üyelik sıfatının sona ermesine bırakılacak, bu sürede zaman aşımı işlemeyecek.

HAKKINDAKİ DOSYALAR
Bayram hakkındaki ilk dosyada "Kasten adam öldürme, silahla yaralama, ölümle biten kavgaya katılma" suçlamaları var. Van'da 6 Ağustos 1997'de araç park etme sırasında çıkan bir çatışmada iki kişi öldü, Bayram yaralandı. Bayram'a ait silahtan çıkan merminin Yakup İnce isimli bir vatandaşın ölümüne, Salih İnce'nin yaralanmasına neden olduğu saptandı.

2. dosyada ise Bayram'ın, "İstanbul Arkeoloji Müzesi'ne teslim edilen bir adet Roma Devri'ne ait mermer tanrıça heykeliyle ilgili olarak, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet ve zorla senet imzalatma" suçlarını işlediği iddia ediliyor.

"DOKUNULMAZLIĞIM KALKSIN"
Danışma Kurulu'nun hakkındaki dokunulmazlık dosyalarının bugün görüşülmesi yönünde karar vermesinin ardından, Van Bağımsız Milletvekili Mustafa Bayram, TBMM Başkanlığı'na bir dilekçe göndererek, dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır