kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Kredi tükendi

Slovakya'nın çantada keklik olmadığını ne yazık ki oynadıktan sonra anladık. İki puan göz göre göre uçtu gitti. Bu, dünyanın sonu değil. Avantaj yitirdik, ancak treni kaçırmadık. Grubumuzda yine lokomotif takımız. Şimdi şapkamızı önümüze koyacak ve zirveden kopmamak için aynı yanlışlara bir kez daha düşmeyeceğiz.

Önce gol noktalarında daha etkili, daha aktif olmak zorundayız. Tek santrafor ile bu işin üstesinden gelemeyiz. Öncelikli hedefimiz Hakan'ın yanına birini monte etmek olmalı. Ben, "Nihat" diyorum. Şenol Güneş, Arif veya bir başkasını söyleyebilir. Öyle veya böyle; Hakan tek başına bırakılmamalı.

Hasan Şaş, bu görevin adamı değil. Ortadaki kalabalığın arasında girdi mi, zorlanıyor. Kendisi de bunu biliyor. Ve o nedenle genellikle sol çizgiye yaklaşıyor.

Hakan yalnız kalmasın

Slovakya karşısında sol kulvarda 3 oyuncu kullandık. Abdullah, Ergün ve Hasan bu bölgede iyi işler yaptılar. Ancak, iki oyuncuyla da aynı verimi alabilirdik. Bu üç oyuncudan biri kulübede oturtulmalı ve yerine forvet özelliğinde bir oyuncu Hakan'ın yanında oynatılmalıydı. Uygulama böyle olsaydı, gol pozisyonu sayımızı ikiye, üçe katlayabilirdik.

Hakan tedirgin, eski performansında değil. Bir de yalnız kalınca, iyice renksizleşiyor. Şenol Hoca, Makedonya karşısında Hakan'ı kesinlikle tek başına bırakmamalı.

Makedonya'da öncelikli hedefimiz herhalde 3 puan olacak. Zaten aksini hiçbirimiz düşünemeyiz. Orta alanın ortasından da ilerideki ikiliye daha fazla katkıda bulunmak gerek. Ümit ve Ogün, Slovakya maçının ilk yarısında çok pasiftiler. İkinci yarıda biraz silkindiler ama iş işten geçmişti. Bu iki oyuncu, Makedonya karşısında ofansif yönde daha fazla sorumluluk üstlenmeli. Onlarda bu özellik var. Okan çok koştu, fazla iş yapmadı. Sağ kanatta Fatih'e yardımcı olmadı. Okan gibi deneyimli bir oyuncu topu kazandığımızda daha yaratıcı olmalı. Makedonya'da pozisyona giren, pozisyon üreten, maça imza atan bir Okan bekliyoruz.

Mazeretimiz yok

Slovakya'nın boş takım olmadığını gördük. Makedonya'nın da beklediğimizden daha fazla direnç göstereceğini şimdiden söyleyebilirim. Ancak biz bu iki ekipten daha kaliteliyiz. Önemli olan, bu kalite farkını sahaya yansıtabilmek. Bunu gerçekleştirecek olan da takımın komutanı Şenol Güneş. Milli Takımımız kapasitesinin çok altında bir performans sergileyerek bu noktaya geldi. Demek ki, gerçek kimliğine büründüğünde işler çok kolaylaşacak. Bu gruptan finallere gidemezsek ne Şenol Hoca'nın, ne de futbolcularımızın en ufak bir mazereti olamaz. Krediler artık tükendi. Bu gerçeği herkes bilmeli ve rotasını ona göre belirlemeli.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır