kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 

Bu leşi kaldırın


4 ay önce batan gemiye ilgili kuruluşların hiçbiri müdahale etmiyor.
Başkan Çayıroğlu ise çaresiz. Gemi enkazını belediye imkanlarıyla kaldırmamız mümkün değil. Çünkü bunun için ne paramız ne de ekipmanımız var. İlgili tüm kuruluşlardan yardım bekliyoruz.

ŞİLE Limanı'nda batan "K. Şahinkaya" adlı gemi aradan 4 ay geçmesine rağmen kaldırılmadı. Boş olarak batan gemi, ilgili kuruluşların hiçbirinin müdahale etmemesi nedeniyle denizi kirletmeye devam ediyor. Geminin kaldırılması için başta Çevre Bakanlığı olmak üzere tüm kuruluşlara başvuruda bulunduğunu söyleyen Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu, "Ancak bu kurumlardan yanıt bile alamadık" diye yakınıyor. Yaz mevsimiyle birlikte Şile'ye ziyaretçi akını olacağını hatırlatan Başkan Çayıroğlu, "Turistik bir beldenin limanı gemi enkazıyla baltalanıyor. Hem deniz kirleniyor, hem görüntü kirliliği oluşuyor hem de limanı kullanan balıkçılarımız mağdur oluyor" diyor.

"BİLEREK BATIRILDI"
Geminin kaçak akaryakıt ticareti yapanlar tarafından istenerek batırıldığına inandığını belirten Çayıroğlu "Gemiyi belediye imkanlarıyla çıkarmak mümkün değil. Bunun için ne maddi gücümüz, ne de ekipmanımız var. Mutlaka ilgili kuruluşların devreye girmesi gerekiyor" diye konuşuyor. Başkan Çayıroğlu, Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün de denizi kirleten gemi enkazına seyirci kaldığını vurguluyor ve ekliyor: "Bu leşi kaldırmamak Şile'ye ihanettir. İlgili resmi kuruluşların daha fazla vakit kaybetmeden harekete geçmesini istiyoruz. Eğer çirkinliğe seyirci kalmaya devam ederlerse geçtiğimiz hafta sonu yaptığımız gibi her hafta sonu eylem gerçekleştireceğiz."

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır