kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Yataktan mahkemeye


Murat Demirel verdiği ifadede, "Dün gece 11.30'da mahkemem olduğu söylendi, bu yüzden savunmamı hazırlayamadım" dedi
Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel, Şişli 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullandığı" gerekçesiyle yargılandığı dava ile ilgili olarak 3 kişi ile birlikte talimat ifadesi verdi.

Demirel ve beraberindeki diğer sanıklar Emine Mehtap Ceylan, Şaban Ayhan Tatlıgil ve Ali Süha Paya, yoğun güvenlik önlemleri altında Ankara Adliye Sarayı'na getirildi. Demirel ve 3 kişi, talimat ifadesinin alınacağı Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Sanıkların avukatı Özge Çakmak'ın da hazır bulunduğu duruşmada, sanıkların kimlik tespitleri yapıldı.

İKAMETGAH ULUCANLAR
Sanık Demirel, Yargıç Güven Özkan'ın "Nerede oturuyorsunuz?" sorusuna, "Ulucanlar'da" yanıtını verdi. Demirel, ev adresinin sorulduğunun belirtilmesi üzerine İstanbul'daki evinin adresini verdi.

Demirel, iddianameyi okurken, Yargıç Özkan'ın sözünü keserek, Ulucanlar Cezaevi'nde, hakkında İstanbul'da açılan davayı beklediğini belirtti. İfadesinin alındığı bu dava ile ilgili teferruatlı bilgi sahibi olmadığını ve bu nedenle savunma yapamayacağını kaydeden Demirel, 15 gün süre verilmesi durumunda avukatları aracığıyla savunmasını hazırlayacağını ifade etti. Demirel, şunları söyledi:

'HAZIRLIKSIZ GELDİM'
"Konu ticari ve karışık bir konu. Size tam olarak ifade verecek durumda değilim. Dün gece 11.30'da yatağımdan kaldırıldım ve bugün mahkemem olduğu söylendi. Bilerek mi yapılıyor, bilmiyorum ama, burada savunma hakkı bilerek veya bilmeyerek engelleniyor. Ben bu süre içerisinde avukatımı nereden bulayım ve savunmamı nasıl hazırlayayım. 1-2 gün önce söyleselerdi, hazırlıklı gelirdim. Şu anda iddianameyi 3 kez de okusanız, içeriğini tam olarak anlayamadığım için savunma yapamam. Bunları lütfen yüce Türk adaleti adına zabıtlara geçin."

Söz verilen diğer sanıklar da, suçlamaları kabul etmediklerini belirttiler. Avukat Çakmak da, konunun teknik ve ticari bir konu olması nedeniyle savunmalarını hazırlamaları için süre verilmesini istedi.

Göksel ÇAĞLAV

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır