kapat
27.03.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Dilligil'e 12 yıl istendi


Bursa Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen "1. Perde" operasyonunda yakalanan ve Devlet Tiyatroları (DT) eski Genel Müdürü Rahmi Dilligil ile Bursa Devlet Tiyatrosu eski Müdürü Emin Gümüşkaya'nın da aralarında bulunduğu 15 sanığın yargılanmasına dün başlandı.
Tiyatrocular hakkında 6-12 yıla kadar hapis cezası istendi. Dilligil gözaltında baskı ve işkence gördüğünü öne sürerken, Gümüşkaya, "devletin bir kuruşunu yemedim" dedi.

Duruşma sonunda 15 sanıktan sadece bir kişi tahliye oldu, o da Nejdet Şengezer'di. Şengezer, "Rahmi Dilligil'in emir ve baskısı sonucu genel müdürün Ankara'daki, Emin Gümüşkaya'nın da Umurbey'deki evlerini bakım ve onarım işlerini yaptık" diyerek ifade verdi.

Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada tüm suçlamaları reddetti ve "Kubi" adlı yatını bir arkadaşının borç olarak verdiği 3.5 milyar lirayla aldığını söyledi. Dilligil, Ankara'daki evine yapılan gardırop, dolap gibi malzemelerin tiyatro personeli tarafından monte edildiğini sonradan öğrendiğini, bunun üzerine bazı eşyaları Bursa Devlet Tiyatrosu'na zimmetlediğini iddia etti.

'BUGÜN BİZİ HATIRLAYIN'
Savunmaların tamamlanmasının ardından bir kez daha söz alan Rahmi Dilligil, "Yarın (bugün) Dünya Tiyatrolar Günü. Umarım yarın herkes tiyatroya gider ve bu duruşmayı anımsar" dedi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Nejdet Şengezer'in tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır